Pınar Gültekin için Adalet Nöbeti başladı

Pınar Gültekin için Adalet Nöbeti başladı
Menteşe Kadın Platformu, Pınar Gültekin için Adalet Nöbeti başlattı. Nöbet, Gültekin’in katledilmesinin yıldönümü olan 16 Temmuz’a kadar sürecek.Platform üyesi Dilek Bulut, fail Metin Cemal Avcı’ya, suçunu itiraf etmesine...

Menteşe Kadın Platformu, Pınar Gültekin için Adalet Nöbeti başlattı. Nöbet, Gültekin’in katledilmesinin yıldönümü olan 16 Temmuz’a kadar sürecek.

Platform üyesi Dilek Bulut, fail Metin Cemal Avcı’ya, suçunu itiraf etmesine rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine “haksız tahrik” indirimiyle 23 yıl ceza verildiğini anımsattı. Failin süren 13 duruşma boyunca “haksız tahrik indirimi”ni alabilmek için üç kere savunma değiştirdiğine vurgu yapan Bulut, “Mahkeme pek çok davada göstermediği titizliği bu davada gösterdi. 27 yaşında bir kadının tüm özel hayatı, telefonları, bilgisayarı, ilişkileri ve arkadaşları didik didik edildi. Her aşaması tasarlanmış olan bu cinayet sonunda, katil erkek adaletin koruyuculuğu ile haksız tahrik indirimini kaptı. Bu karar nasıl bir vahşetle bir kadını öldürürseniz öldürün biz seni koruruz demektir” dedi.

Adalet Nöbeti, Gültekin’in katledilmesinin yıldönümü olan 16 Temmuz’a kadar sürecek.