Pislik varsa ben onun en azıyım

Pislik varsa ben onun en azıyım
Suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker, dün sabah “Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz” isimli yeni bir video yayınladı.Bu son videosunda Peker eski İstanbul...

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker, dün sabah “Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil, direndikçe büyürüz” isimli yeni bir video yayınladı.
Bu son videosunda Peker eski İstanbul Milletvekili ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk’e para verdiğini iddia etti. Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve «belediyelerdeki rüşvet» sisteminin yanı sıra kendisini öldürmek için yurtdışında suç örgütleriyle görüşmeler yapıldığına dair yeni iddialarda da bulundu.

ALMANYA’DAKİ DERNEKLERE PARA YOLLADIM

Sedat Peker, Külünk’ün kendisinden Almanya›daki bazı derneklere para göndermesini rica ettiğini ve el altından bu derneklere para gönderdiğini iddia etti.
Peker, “Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım. Şimdi ben böyle deyince diğer milletvekilleri de bizi de söylemesin diye konuşacaktır. Biz kimseyi satmayız ama Biden falan diyerek beni sakinleştirmek için film yapıp, sonra karalama kampanyasına abilik yap. Daha çoğunu verdim. 10 bin değil, 150 bin değil daha fazlasını verdim’’ dedi.

METİN KÜLÜNK’E SEÇİM DÖNEMLERİNDE PARA VERDİM

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar veriyor” iddiasına, “Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var” yanıtını verdi.
Peker, “Bana 10 bini doları nasıl yakıştırdınız. Ben aç, açıkta kalırım yine herkesten fazla veririm. Hani diyorlar ya bunu açıkla diye. Ben kimseye 10 bin dolar vermedim ama daha büyük paralar yolladım. Çanta çanta” diye konuştu.
Peker, Metin Külünk’ün videoları yayımlamasından sonra kendisini arayıp, sakinleştirmeye çalıştığını, iddialarının ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı zor durumda bıraktığını söylediğini savundu.

KÜTAHYALI: OTELE GİTTİM, KORKMAZ’I TANIMAM

Rasim Ozan Kütahyalı, “Bahsi geçen otele 1 sene önce bir arkadaşımın davetiyle gittik. Sezgin Baran Korkmaz ile bir hukukum, alakam yok” dedi. Peker ise “Arkadaşın kim olduğunu söyle, faturayı yollasın.” cevabını verdi.

KEMERBURGAZ’DAKİ ARAZİ

Peker, Demirören’e Kemerburgaz, Göktürk’te Kemer Country diye bir arazi verildiğini ve imara açacaklarını iddia etti. Peker arsanın değerinin böylece “10 milyon”dan “1 milyar”a yükseleceğini söyledi.

BELEDİYEDEKİ RÜŞVET SİSTEMİ

Peker, videosunda belediye ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına da yer verdi. Peker, “Belediye başkanına gittiğinde huylanıyor senden parayı almıyor… Diyor ki ‘bizim bir derneğimiz var. Şu alt kuruluşa derneğe gidip oraya şu kadar yardım yap’ diyor. 1 milyon, 3 milyon, 5 milyon. Sen gidip oraya parayı yatırıyorsun. Hayır işi için. Kaçak kat çıkıyorsun, ne yapmak istiyorsan onu yapıyorsun» iddialarını dile getirdi.

AK PARTİ’NİN DAĞITTIĞI KAHVELER BANA AİT

Peker, yayınladığı videoda AK Parti’nin seçim döneminde dağıttığı kahvelerin kendisine ait olduğunu öne sürdü.
Peker, ‘’Bana pislik mafya diyorlar ya, AK Parti’nin seçim zamanı dağıttığı kahveler var ya, seçim zamanı. Hepiniz içtiniz, Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi, benimdi o, hani ben pislik mafyaydım. Ulan onlarca milyon liralık kahveyi benden siz alıp dağıtmadınız mı her yerde. Lan bir lira mı verdiniz, verdiyseniz hani fatura’’ ifadelerini kullandı.

SOYLU, KORKMAZ’A ‘YURT DIŞINA ÇIK’ DEDİ

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “mal varlığı değerini aklama” suçlamasıyla hakkında dava açılan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü iddia etti. Peker, 5 Aralık’ta Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu’nun, Korkmaz’ı arayarak İçişleri Bakanlığı’na çağırdığını, Soylu’nun Korkmaz’a, “Hakkında tahkikat yapıldı. Yurt dışına çık. Yukarının haberi var” dediğini iddia etti. Peker, olayın güvenlik kamerası görüntüleriyle doğrulanabileceğini söyledi.
Peker, videoda Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki Paramount adını taşıyan otelinde kalan hakimler, savcılar ve gazeteciler olduğunu ve konaklama parası ödemediklerini de iddia etti. Peker, otelde Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toplu, Koruma Daire Başkanı Ekrem Güler, Veyis Ateş ve Muğla Emniyet Müdürü’nün kaldığını iddia etti. Peker, ek olarak Rasim Ozan Kütahyalı’nın ve Resul Hor’un da ismini verdi.
2020 yılının başlarında Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlığına el konulmuş ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti. İstanbul Başsavcılığı’nın talebiyle bu karar kaldırıldı ve Korkmaz alacağını alıp yurt dışına kaçtı.
Sedat Peker’in Rasim Ozan Kütahyalı ve Veyis Ateş’in kaldığını söylediği Paramount Otel’in adı ‘Resort Be Premium’ olarak değişmiş. En lüks odası 106 bin TL. Ateş’in otelden paylaşımları bulunuyor.

VEYİS ATEŞ SON TWEET’İNİ SİLDİ

Veyis Ateş’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programda görevinin, gazeteci İsmail Saymaz’ı baskılamak olduğunu kaydeden Peker, Ateş’in kendisinin sağ olduğu iddia edilen Erdal Aras’la program arasında görüştüğünü söyledi.
Sedat Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’te katıldığı program sonrası hedefine aldığı Veyis Ateş, son iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ateş’in Twitter hesabından son retweet yaptığı bir kareyi silmesi dikkat çekti. Bu tweette Veyis Ateş’in yanındaki kişilerden birinin Abdurrahman Külünk olduğu görülüyordu.

750 MİLYON DOLAR ALDI, GERİ ÖDEMEDİ

Sedat Peker, Doğan medya grubunun Yıldırım Demirören tarafından satın alınmasına dair de bazı iddialarda bulundu.
Peker “Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para ederdi. CNN, Kanal D, Hürriyet, Milliyet hepsini aldık. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası kimin, devletin; devlet kimin, sizin. Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya. Devletten 750 milyon dolar kredi aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi» iddialarını dile getirdi.