Piyasada Biden ateşi

Piyasada Biden ateşi
ABD basınına ve Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı yetkililer, Başkan Joe Biden’ın 1915 olaylarını resmen “soykırım” olarak tanımaya hazırlandığını iddia ettiler.İsim vermeden Wall Street Journal, New York Times...

ABD basınına ve Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı yetkililer, Başkan Joe Biden’ın 1915 olaylarını resmen “soykırım” olarak tanımaya hazırlandığını iddia ettiler.
İsim vermeden Wall Street Journal, New York Times ve Washington Post gazeteleri ile Reuters’a konuşan yetkililere göre Biden, 1915 olaylarının anma günü olan 24 Nisan’da yapacağı açıklamada “soykırım” ifadesini kullanabilir. Yetkililer, bunun henüz kesinlik kazanmadığını, nihai bir karar verilmediğini ve bu yönde bir bilgilendirme de yapılmadığını; Biden’ın daha önceki başkanlar gibi sembolik bir açıklamayı da seçebileceğini belirttiler.
Biden, geçen yıl 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyada, 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıma vaadinde bulunmuştu. Gazete eski ABD Başkanlarından sadece Ronald Reagan’ın “soykırım” ifadesini kullandığını, Trump döneminde ise Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany’nin bir kez “Ermeni Soykırımı Anıtı” ifadesini kullandığını hatırlattı.
Ocak ayında başkanlık görevini devralan Biden, henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aramadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmasının ardından, İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından iddiaya ilişkin yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız, sözde ‘Ermeni soykırımı’ yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı da hakikatleri savunmaya devam edeceklerini bildirmiştir” dedi.