PKK’lıların İsveç’teki eylemi Ankara’yı ayağa kaldırdı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 13, 2023 / 11:45

İsveç’in başkenti Stockholm’de belediye binası önünde toplanan bir grup PKK destekçisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından astı ve bu anın görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı. Eylemde, İdamı sonrası ayaklarından asılan İtalyan diktatör Mussolini’ye gönderme yapıldı.

Euronews’in haberine göre, PKK’ya yakınlığıyla bilinen Rojava Komitesi (Rojava Kommitteerna) isimli oluşumun sosyal medya hesabından paylaşılan iletide, “Tarih, diktatörlerin sonunun nasıl geldiğini gösterir. Dolayısıyla Erdoğan, herkesin iyiliği için şimdi şansını kullan ve git ki Taksim Meydanı’nda baş aşağı kalmayasın” ifadeleri kullanıldı.

İĞRENÇ
Eyleme İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’den tepki geldi. Billström, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Halk tarafından seçilmiş bir devlet başkanını, belediye binası önünde asıyormuş gibi tasvir etmek iğrençliktir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN SERT TEPKİ
Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan İsveç’in Ankara Büyükelçisi’ne, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan eylemle ilgili Türkiye’nin tepkisi iletildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “NATO’ya girmek isteyen bir ülkede, 70 yıllık NATO üyesi bir ülkenin Cumhurbaşkanı’na karşı yapılan iğrenç eylemi şiddetle kınıyor, İsveç’i derhâl tedbir almaya davet ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eyleme sert tepki gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top