PKK’YA DA EL KAİDE’YE DE UYMAZ

PKK’YA DA EL KAİDE’YE DE UYMAZ
Özlem Gürses’in YouTube yayınına katılan Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İstiklal saldırısı ile ilgili konuştu. Uzun şunları söyledi:“Geçmişte El Kaide yapacağı eylemde şekerle mazotu ya da fueloili...

Özlem Gürses’in YouTube yayınına katılan Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İstiklal saldırısı ile ilgili konuştu. Uzun şunları söyledi:

“Geçmişte El Kaide yapacağı eylemde şekerle mazotu ya da fueloili karıştırarak patlayıcı elde ediyordu. Burada ise emniyete göre dinamit kullanılmış. Örgüt neden maliyeti olmayan fueloil ile yapılan patlayıcı kullanmamış. Kullanacak adamı da riske etmeden yapılabilirdi. Burada kullanılan ateşleme sistemi fitille olabilir, fünye ile olabilir, uzaktan kumanda ile olabilir, zaman ayarlı olabilir. Saat parçası bulunmadı. Ateşleme fünyesi de bulunmadı. Fitil sistemi ile ateşlenmiş. Neden bu örgüt yöntemini değiştirdi. Bu PKK metodu da değil. 30- 40 kişiyi birden yaralayıp daha sansasyonel eylem görüntüsü yapabilirdi. PKK ve El Kaide eylemine uymuyor. Yeni bir örgüt kuruluşu mu? Onun ilanı mı bunu bilmiyoruz.”