PM’nin gündemi Kılıçdaroğlu’na yetki

PM’nin gündemi Kılıçdaroğlu’na yetki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından ilk kez Parti Meclisi (PM) ile bir araya gelecek. Parti Genel Merkezi’nde 12 Mart Pazar günü gerçekleşecek toplantıda...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından ilk kez Parti Meclisi (PM) ile bir araya gelecek. Parti Genel Merkezi’nde 12 Mart Pazar günü gerçekleşecek toplantıda cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hazırlık çalışmaları ele alınacak.

Gazeteduvar’ın haberine göre Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adaylarının belirlenmesinde kullanılacak merkez yoklaması yöntemi için yetki talep etmesi bekleniyor. Parti Tüzüğü’ne göre milletvekili adayları ön seçimle belirleyen CHP, 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerde bu yöntemi uygulayamayacak.

VEKİL HESABI KONUŞULUYOR
Seçimlere geri sayım sürerken kulisler de hareketlendi. TV100 yazarı Erdoğan Aktaş dünkü yazısında aldığı kulis bilgilerine yer verdi. Aktaş, “Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi’ne 6-7, Gelecek Partisi’ne 2-3, Saadet Partisi’ne 2-3, Demokrat Parti’ye 1 ya da 2 milletvekili adayını CHP listelerinden üst sıralarda yer vermeyi önerecek,” iddiasında bulundu.