Polis şiddeti

Polis şiddeti
Ankara Altındağ’da hızlı araç kullandığı için uyardığı bir şoförle tartışan Oğuzhan Polat, olaya müdahale eden Yunus ekibi tarafından tekme tokat dövüldü. Polat, amcasının işlettiği bakkal dükkanına sığınmak...

Ankara Altındağ’da hızlı araç kullandığı için uyardığı bir şoförle tartışan Oğuzhan Polat, olaya müdahale eden Yunus ekibi tarafından tekme tokat dövüldü. Polat, amcasının işlettiği bakkal dükkanına sığınmak istedi ancak başaramadı. Yeğenini kurtarmak için araya giren Ferhat Polat da dayaktan nasibini aldı. Yaşananlar dükkanın güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Altındağ’da 20 Ocak 2022 tarihinde yaşandı. İddiaya göre; Oğuzhan Polat karşıdan karşıya geçerken bir araç süratli şekilde önünden geçti ve küçük bir çocuk ezilme tehlikesi yaşadı. Polat, aracın şoförünü uyardı. Bunun ardından şoför ile arasında tartışma başladı. Tartışmaya, olay yerine gelen Yunus polisleri müdahale etti. Tartışmanın büyümesi üzerine Yunus ekibi Polat’ı tekme tokat dövmeye başladı.

Polat, amcası Ferhat Polat’ın işlettiği bakkal dükkanına kaçmaya çalıştı ancak başaramadı. Polisler, dükkanın önünde de şiddeti sürdürdü. Araya girerek yeğenini kurtarmaya çalışan amca da polis şiddetinden nasibini aldı.

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve karakoldaki polislerin şiddet görenlere “Şikayetçi olmayın, olayı kapatalım” dediği öne sürüldü. Ayrıca polislerin darp raporlarını teslim aldıkları, olay yerine geri dönerek kamera kaydı aradıklarını ve esnaftan yalancı şahitlik yapmalarını istedikleri de iddialar arasında.

BUNLAR POLİS Mİ EŞKIYA MI?
Ferhat Polat, “Bizim dükkanımızın içine kadar giriyorlar. Dükkanımızın raflarına kadar dağıtıyorlar. Dükkanımın camını da kırdılar. Bunlar polis mi, eşkıya mı? Ben bilemedim. Biz, 15 Temmuz’da polislerimiz, vatanımız, milletimiz için dışarı çıktık. O giydikleri üniformada polislerimizin kanı var. Ama bunlar egosunu tatmin etmeye çalıştılar” dedi.

GEÇ GELEN İDARİ TAHKİKAT
Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın sosyal medyada tepki çekmesinin ardından “Meydana gelen olaya müdahale sırasında kastı aşan davranışta bulunduğu belirlenen personelle ilgili idari tahkikat açılmıştır” açıklamasını yaptı.