Polis sınavı da şaibeli iddiası

Polis sınavı da şaibeli iddiası
KPSS’nin iptaline yol açan soru skandalının bir benzeri, Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) sınavında ortaya çıktı. Polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırlayan ‘Kariyer Hocam’ adlı yayın, ‘Misyon Koruma Deneme’...

KPSS’nin iptaline yol açan soru skandalının bir benzeri, Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) sınavında ortaya çıktı. Polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırlayan ‘Kariyer Hocam’ adlı yayın, ‘Misyon Koruma Deneme’ kitapçığındaki soruların 26 Haziran’daki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında çıktığını duyurdu.

Yayına göre sınavdaki soruların 32’sinden 18'i aynı, 14'ü de benzer çıktı. ‘Kariyer Hocam’ hazırladığı videoda, “PAEM-7’den önce biz sorduk” diyerek skandalı bizzat kendisi açıkladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda da (KPSS9 Yediiklim Yayınları’nın soru kitapçığındaki 20 sorunun sınavda aynen sorulduğu ortaya çıkmış, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmış ve sınav da iptal edilmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya dair yaptığı açıklamada, özetle şunları vurguladı:

BİZZAT KENDİLERİ DUYURUYOR

“KPSS ile ilgili skandal ortaya çıktığında, sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yapmış ve son 7 yıldır PAEM sınav sorularının neden açıklanmadığını, saklananın ne olduğunu, bu sınavda da KPSS skandalında olduğu gibi birebir benzerlikler çıkabileceğinden mi endişe ettiklerini sorgulamıştım. Bugün görüyoruz ki PAEM-7 sınavında da aynı skandal söz konusu. Bire bir aynı skandal! Üstelik soruların alındığı kitabı hazırlayanlar, 18 sorunun bire bir, 14 sorunun da çok benzer geldiğini övünerek bizzat kendileri duyuruyor."

SINAVI İPTAL EDİN

Sözkonusu Youtube videosu için "Öyle gurur duymuşlar ki ‘PAEM-7’den Önce Biz Sorduk!’ yazarak paylaşmışlar" diyen CHP'li Bakan, PAEM-7'nin de KPSS gibi iptal edilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Kamu sınavlarının güvenliği sağlanmalı, gerekirse -herkesin hakkı saklı kalmak koşuluyla- sınav güvenliği sağlanana kadar sınav açılmamalı. Ve en önemlisi son yıllarda yapılan tüm sınavlar bağımsız bir kurul tarafından incelenmeli. Sınavlardaki usulsüzlükler tespit edilmeli, bu usulsüzlükleri yapanlar hukuk karşısına çıkarılmalı.”