Polis var

Polis var
İstanbul ve Çorlu’da birbiri ardına yaşanan şiddet olayları Türkiye’nin gündemine oturdu. Bir polis olayı da Afyonkarahisar’da yaşandı, Komiser Emirhan, kendisine kürekle saldıran akli dengesi bozuk vatandaşa yaralanmasına...

İstanbul ve Çorlu’da birbiri ardına yaşanan şiddet olayları Türkiye’nin gündemine oturdu. Bir polis olayı da Afyonkarahisar’da yaşandı, Komiser Emirhan, kendisine kürekle saldıran akli dengesi bozuk vatandaşa yaralanmasına rağmen şiddet kullanmadı. Polis var, polis var dedirtti.

Afyonkarahisar’da, akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen O.P. rahatsızlanınca ailesi, hastaneye götürmek istedi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese ambulans gönderildi ancak O.P., sağlık görevlileriyle ailesine direnip ambulansa taş attı. Komiser Seydi Emirhan ve beraberindeki ekip, hızla gelerek, O.P.’yi sakinleştirip, ambulansa bindirmeye çalıştı. O.P., eline geçirdiği kürekle de polis ekiplerine küfredip, hakaretlerde bulunarak, direndi. Konuşarak ikna edilmeye çalışılan O.P., elindeki küreği Karakol Amiri Seydi Emirhan’ın başı ile ayağına vurdu ardından da kaçarak uzaklaştı. Yaralı Seydi Emirhan ve sağlık çalışanı, başka ambulansla hastaneye götürüldü. Kaçan O.P. kısa sürede yakalanarak, gözaltına alındı.
Sol kulağının arka kısmından ve sol bacağından yaralanan komiser Seydi Emirhan, yaşananları anlattı. Emirhan, “Şahsın üzerime geldiği esnada silahımı çekip ateşleme şansım vardı ancak bunu tercih etmedim. Şahsın saldırma anında silahımı çekmiş olsaydım hedef gözetmeksizin ateş etmek zorunda kalacaktım. Bu tercihimde de şahsın belden yukarıdaki bir bölgesine isabet etmesi durumunda ölümüne de neden olabilirdim. Bu olayda akli dengesi yerinde olan bir şahıs ile karşı karşıya olsaydık yapabileceğimiz hamleler farklı olurdu. Emniyet teşkilatı adına da olumsuz bir örnek teşkil etmemek adına diyalog yolunu tercih ettim. Bunu da ısrarla tekrarlıyorum silahı da kendim bilerek ve isteyerek kullanmadım” diye konuştu.

Polis var

İstanbul Sultanbeyli’de yasak sırasında sokağa çıkan 2 kişi izin belgesi olmadığı iddiasıyla darp edildi. Olay anı çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedilirken, görüntülerde polis ve bekçilerin şahısları darp ettiği ve kendilerini uyaran çevredeki vatandaşlara da bağırdığı duyuluyor.
Görüntülerde mahalle halkı şiddet uygulayan polisleri alkış ve yuhalarla protesto ederken polisler etrafa “Çekmeyin lan, dağılın lan” diye bağırıyor.
İKİ GÜNDE 4 ŞİDDET
Dün, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ın polis tarafından darp edildiği görüntüler gündem olurken İstanbul Kadıköy’de de bir motorlu kurye yine polis tarafından darp edildi. Çorlu ve Kadıköy’de yaşanan olayların sosyal medyaya yansıması üzerine polislerin görevden el çektirildiği bildirildi. Ayrıca Zeytinburnu’nda çocuk olduğu iddia edilen bir vatandaş ters kelepçe ile gözaltına alındı. Eyüp’te ise bekçi ve polislerin sokak arasında vatandaşları darp ettiği ve havaya ateş edildiği görüldü.