POLİSEVİ’NDEN AYRILDILAR

POLİSEVİ’NDEN  AYRILDILAR
“Kendilerini koruyamadılar, bize yük oldu” diyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a tepki gösteren sağlık çalışanları kaldıkları Polisevi’nden ayrılma kararı aldı.Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın “Kendilerini...

“Kendilerini koruyamadılar, bize yük oldu” diyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a tepki gösteren sağlık çalışanları kaldıkları Polisevi’nden ayrılma kararı aldı.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın “Kendilerini koruyamadılar, bize yük oldu” dediği sağlık çalışanları kaldıkları Zonguldak Polisevi’nden ayrıldı.
Yerel Pusula gazetesinde yer alan habere göre Zonguldak Polisevi’nde kalan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Devlet Hastanesi çalışanları ayrılık kararı aldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, sağlık çalışanları için yer ayarlarken, Atatürk Devlet Hastanesi doktorları da farklı arayış içine girdi.
Polisevi’nde kalan sağlık çalışanlarının hiç birinin koronavirüs testinin pozitif olmadığı öğrenildi.
SES’TEN DEPKİ
Vali Bektaş’ın tüm sorumluluğu üstünden atmaya çalıştığına dikkati çeken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi Eşbaşkanı Döndü Temel, hastanelerde alınmayan önlemlerin faturasının kendilerine çıkarılmak istendiğini vurguladı.
Temel, pandemi sürecinde koruyucu ekipmanlara ulaşamamanın sorumluluğunun da sağlık emekçilerine yıkıldığını ifade eti. Koruyucu ekipman alamadıkları için sağlık çalışanlarının virüsü birbirine bulaştırdıklarının altını çizen Temel, özellikle üniversite hastanelerinde koruyucu ekipman sıkıntısı yaşandığına işaret ederek, “Ekipmanlarımız bir gün var bir gün yok. Çoğu zaman ekipmansız çalışmak zorunda kalıyoruz” diye belirtti.
ZOR BİR SÜREÇ
Kentte akciğer hastalıklarının pandemi öncesinde de fazla olduğuna dikkati çeken Temel, “Kentte insanlar 50-60 yaşına geldiğinde hayatlarını kaybediyor. Zonguldak’ta zor bir süreç bizi bekliyor. Hem sağlık çalışanları hem halk için kaygılıyız. Pencereleri açıyoruz içeriye temiz hava gelsin diye ama biz içeriye zehirli havayı alıyoruz” dedi.