POLONYA KRİZİ GÖRÜŞÜLDÜ, MASADA ERDOĞAN YOKTU

POLONYA KRİZİ GÖRÜŞÜLDÜ, MASADA ERDOĞAN YOKTU
Türkiye, NATO üyesi olmasında rağmen "NATO ve G7 liderlerinin Bali'deki G20 Zirvesi kapsamında yaptığı ortak toplantıya katılmadı. T24’ün haberine göre, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, G20 Zirvesi sırasında G7 ve zirvedeki...

Türkiye, NATO üyesi olmasında rağmen "NATO ve G7 liderlerinin Bali'deki G20 Zirvesi kapsamında yaptığı ortak toplantıya katılmadı. T24’ün haberine göre, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, G20 Zirvesi sırasında G7 ve zirvedeki NATO liderlerini bir araya getiren toplantıda Kanada, AB Komisyonu, AB Konseyi, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, İspanya, ABD ve Birleşik Krallık liderlerinin bulunduğu belirtildi. Rusya-Ukrayna savaşını değerlendiren liderler, Ukrayna’ya desteklediklerini yinelediler.


SADECE ERDOĞAN YOKTU
G20 Zirvesi'nde bulunan NATO liderleri arasında toplantıda sadece AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yer almadı. Endonezya'da düzenlediği basın toplantısında kendisine "ABD Başkanı Joe Biden, birçok NATO üyesi ülke ile birlikte otelde başka bir toplantı yaptı. Siz neden orada yoktunuz? NATO üyeleri arasında herhangi bir bölünme görüyor musunuz?" diye sorulduğunda Erdoğan, "Diğer 20 NATO üyesi ülkeyi niye sormuyorsun?" yanıtını verdi. Erdoğan, cevabının devamında şu ifadeleri kullandı:

ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL
"6 ülke bir araya gelmiş. Diğer 20 NATO üyesi ülkeyi niye sormuyorsun? Demek ki bizi arama imkanları o esnada olmamış olabilir. Çok da önemli değil. Konuşulan şey de füzenin markası nedir, ne değildir? Sayın Biden, zaten füzenin Rus yapımı olmadığını söyledi. Çok da önemli değil, bizi önemli işlere davet ediyorlar. Önemsiz olan işlere gitmemize de gerek yok. Okey?”

“RUSYA’YI İZOLE ETMENİN MALİYETİ SINIRSIZ OLUR”
Bir gazetecinin, "Rusya'yı dünyadan izole etmenin maliyeti hakkında düşünceniz ne olur?" sorusuna, "Maliyeti sınırsız olur" yanıtını verdi.
Polonya topraklarına düşen füzeyle ilgili Rusya’nın, “Biz yapmadık” açıklamasına da değinen Erdoğan, "Ben, Rusya'nın yaptığı açıklamaya doğrusu saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yok' demesi bizim için önemli” dedi.