Polonya’ya düşen füze “Kaza kurşunu” çıktı

Polonya’ya düşen füze “Kaza kurşunu” çıktı
NATO üyesi olan Polonya’nın Ukrayna sınırındaki bir köyüne düşen füze nedeniyle iki kişinin hayatını kaybetmesi, dünyayı saatler süren büyük bir krizin eşiğine getirdi. Açıklamaların aksine Rusya, füzenin kendilerine...

NATO üyesi olan Polonya’nın Ukrayna sınırındaki bir köyüne düşen füze nedeniyle iki kişinin hayatını kaybetmesi, dünyayı saatler süren büyük bir krizin eşiğine getirdi. Açıklamaların aksine Rusya, füzenin kendilerine ait olmadığını savunurken yapılan araştırmada füze parçalarının Ukrayna’ya ait olduğunun belirlenmesi dünyaya rahat bir nefes aldırdı.

Füze krizinin sürdüğü saatlerde ABD Başkanı Joe Biden’dan, füzenin Rusya’ya ait olmasının uzak bir ihtimal olduğu yönünde itidalli bir açıklama geldi. Krize müdahale eden NATO, dün Polonya gündemiyle acil olarak toplandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bu olay kuvvetle muhtemel Ukrayna’nın hava savunma sistemlerinden kaynaklanıyor, Rusya’nın bilerek bu saldırıyı yaptığına dair bir gösterge yok” dedi.

NATO’YA SALDIRIYA İLİŞKİN GÖSTERGE YOK
Stoltenberg, “Rusya’nın, NATO’ya karşı herhangi bir saldırı düzenleyeceğine dair de bir gösterge yok. NATO müttefiklerine karşı bir tehlike her zaman var, varlığımızı da artıracağız. Hava savunma kabiliyetlerimizi de artırıyoruz” açıklamasını yaptı. Bir soru üzerine Stoltenberg, “Rusya ile farklı şekillerde temas kurabiliyoruz ama nasıl bir irtibat kurulduğuna dair bilgi vermeyeceğim” ifadesini kullandı.

POLONYA: TALİHSİZ BİR KAZA
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da, ülkesine yönelik kasıtlı bir saldırının tespit edilmediğini belirterek olayı ‘talihsiz bir kaza’ olarak niteledi.