Pompeo geldi Ankara’ya uğramadan gitti

Pompeo geldi Ankara’ya uğramadan gitti
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ve Orta Doğu turu kapsamında Türkiye’ye gitti. Ancak Pompeo’nun Türkiye programında diğer ülkelerin aksine yetkililerle görüşmeler yoktu. Ankara’ya uğramayan Pompeo, İstanbul’da...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ve Orta Doğu turu kapsamında Türkiye’ye gitti. Ancak Pompeo’nun Türkiye programında diğer ülkelerin aksine yetkililerle görüşmeler yoktu. Ankara’ya uğramayan Pompeo, İstanbul’da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ve Rüstem Paşa Camii’ni ziyaret etti. Pompeo, St. George Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü. Pompeo Bartholomeos ile görüşmesinin ardından gittiği Rüstem Paşa Camii’nde, gazetecilerin Türkiye ziyaretinin nedenine dair sorularını yanıtsız bıraktı. Pompeo akşam saatlerinde uçağına binerek Gürcistan’a doğru yola çıktı. İstanbul’dan önceki durağı olan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Fransız mevkidaşıyla görüşen Pompeo, Tiflis’te de devlet başkanı ve bakanlarla bir araya gelecek.

MACRON’LA TÜRKİYE’NİN SALDIRGAN TAVRINI GÖRÜŞTÜK

Pompeo, Türkiye’yi de kapsayan veda turuna Fransa’dan başladı. Pompeo, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la Paris’te yaptığı görüşmede, ‘Türkiye’nin saldırgan eylemlerini konuştuklarını’ söyledi; “Avrupa ve ABD, ‘Erdoğan’ı, bu tür eylemleriyle halkının çıkarına iyi hizmet etmediğine’ ikna etmek için birlikte çalışmalı” dedi.