Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Potada marka değerini artırmak gerekiyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonunun ilk dört haftası geride kaldı.

Yeni sezona girerken, mevcut kadrosuna çok önemli isimleri katarak gücüne güç katan Anadolu Efes dışındaki diğer takımlarımızın çoğu kadrolarını büyük ölçüde yeniledi.

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Fenerbahçe Beko, yeni sezona büyük ölçüde yenilenmiş bir kadro ile girdi.

Takımın başına Avrupa’nın en iyi koçlarından biri olan Dimitris İtudis’i getirdiler.

Oyuncu kadrosuna da çok iyi isimler kazandırıldı.

Oyun kurucu bölgesine, Türk vatandaşı olarak Türkiye pasaportu da alan Scottie Wilbekin ile Barcelona’da izlediğimiz Nick Calathes transfer edildi.

Uzun forvet bölgesine ise Johnathan Motley, bir dönem yine Fenerbahçe Beko forması giyen Nemanja Bjelica ve Nigel Hayes Davis transfer edildi. Uzun forvet bölgesinde bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

Marko Guduric gibi bir şutör gard’a sahipler. Gününde olduğu zaman takımına çok büyük bir skor katkısı veriyor.

Fenerbahçe Beko takım olma yolunda hızla ilerliyor. Takıma yeni katılan oyuncular da uyum süreçlerini hızla tamamlıyorlar. Parkedeki performansları da başarılı. Bu performansları devam ederse, sezon sonunda iki kulvarda da başarılı olmuş bir Fenerbahçe Beko görebiliriz. Bu ışığı fazlasıyla veriyorlar.

Geçtiğimiz sezonun Euroleague ve Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes, bu sezon da iddialı bir kadro ile yola çıktı.

Takımın en önemli oyuncuları arasında başı çeken Vasilije Micic ve Shane Larkin ile bu sezon da yola devam ediyorlar. Başarı için kadro istikrarı çok önemlidir.

Yeni transferler arasında gözüme çarpan en önemli isim Will Clyburn, CSKA Moskova’da şampiyonluk yaşayan bir oyuncu. Ülkemizde Darüşşafaka forması giydiği dönemden de hatırlıyoruz.

Çok beğendiğim bir isim. Tüm enerjisini parkeye yansıtabiliyor. Bileği son derece düzgün, atletik bir oyuncu. Takıma katkısının üst düzeyde olacağına inanıyorum.

Uzun forvet rotasyonuna dahil edilen Achille Polonara transferini biraz yadırgadım. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Beko forması ile vasat bir görüntü ortaya koymuştu. Bu transferin hangi performans kriterlerine dayanarak gerçekleştiğini merak ediyorum. Ergin hocanın bir bildiği vardır mutlaka.

Fenerbahçe Beko ile birlikte Süper Lig’in en büyük şampiyonluk favorisi Anadolu Efes’tir.

Normal sezonun ardından Play Off’larda mücadele etme ihtimali çok güçlü takımlar arasında Pınar Karşıyaka, Galatasaray NEF, Beşiktaş Emlakjet, Darüşşafaka, Frutti Ekstra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji gibi takımlar yer alıyor.

Bu takımlar içerisinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’yu “bir nebze bile olsa” zorlayabilecek ekiplerin Pınar Karşıyaka ve Frutti Ekstra Bursaspor olacağını düşünüyorum.

Geçtiğimiz sezon Eurocup finali oynama başarısı gösteren Frutti Ekstra Bursaspor, kadrosunu büyük ölçüde korumayı başardı.

İç sahada oynanan maçlarda taraftarlarıyla birlikte müthiş bir bütünleşme sağlıyorlar. Süper Lig’in 4. haftasında, Euroleague şampiyonu Anadolu Efes’i mağlup etmelerinde de bu bütünleşmenin büyük payı var.

Kurdukları bu etkileyici yapıyı istikrarlı bir şekilde devam ettirebilirlerse önümüzdeki yıllarda çok büyük bir zevkle izleyeceğimiz, yorumlayacağımız bir Frutti Ekstra Bursaspor çıkar ortaya.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki rekabet düzeyinin mutlak ve mutlak surette artması gerekiyor. Sadece, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki rekabetle Türk futbolunun marka değeri yükselmez. Başka takımların da devreye girmesi gerekiyor.

Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsoru ve yayıncı kuruluşu, sezonun başlamasına kısa bir süre kala belli oldu. Neden acaba? Hiç düşündünüz mü?

Rekabet düzeyinin ve oyun kalitesinin bu kadar düşük olduğu bir organizasyona hiçbir firma sponsor olmak istemez. Olay bu kadar basit!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi