Prens Harry'nin kitabı ilk gün 1.4 milyon sattı

Prens Harry'nin kitabı ilk gün 1.4 milyon sattı
İngiliz Kraliyet ailesindeki sorumluluklarını bırakıp ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin anı kitabı "Spare" satışa sunulduğu ilk günde ABD, İngiltere ve Kanada'da 1 milyon 400 bin sattı.Manşetlerden düşmeyen...

İngiliz Kraliyet ailesindeki sorumluluklarını bırakıp ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin anı kitabı "Spare" satışa sunulduğu ilk günde ABD, İngiltere ve Kanada'da 1 milyon 400 bin sattı.

Manşetlerden düşmeyen tartışmalı kitapta Harry'nin ağabeyi Prens William'ın 2019'daki bir tartışmada kendisine fiziksel olarak saldırdığı iddiası ve iki erkek kardeşin babalarına (şu anki eşi) Kraliçe Camilla ile evlenmemesi için yalvardıkları ifşaları da yer alıyor.

Harry'nin kitabının, 10 Ocak'taki yayın tarihinden önce İspanya'da "yanlışlıkla" satışa sunulmasının ardından kitaptan bazı bölümler basına sızmıştı.  Kitap, Harry ve Amerikalı eşi Meghan'ın kraliyet bağlantılarını kullanarak yaptıkları kazançlı sözleşmelerden biri.

The Times'ta yayınlanan YouGov anketine göre, on yıl önce yüzde 80 olan prens hakkındaki olumlu görüşler artık yüzde 24'e kadar gerilemiş durumda.

Kitapla ilgili Kraliyet ailesinden herhangi bir yorum gelmedi.