Prof. Ayaz'dan kurban pazarı uyarısı

Prof. Ayaz'dan kurban pazarı uyarısı
Tarım ve Orman Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Naim Deniz Ayaz, yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte kurulan hayvan pazarlarında salgına karşı alınması gereken tedbirleri anlattı.Ayaz, besiciler ile kurbanlık...

Tarım ve Orman Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Naim Deniz Ayaz, yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte kurulan hayvan pazarlarında salgına karşı alınması gereken tedbirleri anlattı.

Ayaz, besiciler ile kurbanlık almak için pazarı ziyaret edenlerden özellikle maske ve sosyal mesafe konusuna dikkat etmelerini, el hijyenine özel hassasiyet göstermelerini istedi. Ayrıca, pazarlık yaparken temastan kaçınılmasını, tokalaşma yerine mesafeye dikkat edilerek, sopa kullanılmasını önerdi.

SALGIN AÇISINDAN RİSKLİ

Ayaz, Kurban Bayramı öncesi yoğunluk oluşması muhtemel alanlardan kurban pazarlarının salgın açısından riskli olduğunu belirtti. Bu yüzden pazarlarda giriş ve çıkışların kontrol altında tutulması gerektiğini, hayvanların nakil belgesi ile sağlık raporlarının mutlaka bulunması ve kulak küpe numaralarına göre sisteme kayıtlı olması gerektiğini kaydetti. 8 metre kareye bir kişi düşecek şekilde tedbir alınması gerektiğini söyledi.

KURBAN PAZARLIK KİTİ

Antalya Kepez Belediyesi, kurban pazarlarında bir gelenek olan tokalaşarak kurbanlık satış işlemi geleneğini bu yıl ‘pazarlık kiti’ ile sürdürecek. Belediye, temsili tokalaşma eli tasarlayarak, içinde tek kullanımlık eldiven ve dezenfektan bulunan ‘pazarlık kitleri’ hazırladı.