Prof. Azap: Türkiye’de salgın hızlı seyredecek

Prof. Azap: Türkiye’de salgın hızlı seyredecek
TTB Covid-19 İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Özlem Azap, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de salgının hızlı seyredeceğini ve hasta sayısının yoğun olacağını söyledi. Azap, pazartesi günü işe gitmek zorunda...

TTB Covid-19 İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Özlem Azap, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de salgının hızlı seyredeceğini ve hasta sayısının yoğun olacağını söyledi. Azap, pazartesi günü işe gitmek zorunda olan çalışanların bulaş riskini artırdığına dikkat çekerek geçen hasta sonu yasakla beraber sokağa çıkanlarda bugün yarın vakaların görülebileceğini belirtti.

‘ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR’

Evrensel'e açıklamalarda bulunan ve başından beri söylenen şeffaflık ve güven duygusunun işlemediğini belirten Azap, bakanlık açıklamalarına atıfta bulunarak “Keşke salgının 4. haftasında bu salgın kontrol altına alınabilmiş olsaydı. Bu habere belki de en çok enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve doktorlar sevinirler. Çünkü çok zor bir dönem içerisindeyiz ve daha zor günler bizi bekliyor” dedi.

Ancak bakanlığın açıkladığı şehir, yaş ve şikâyetlere göre dağılımın verileri ellerinde olmadığı için değerlendiremediklerini ifade eden Azap, “Imperial College modeline göre Türkiye, salgının hızlı seyredeceği, yoğun hasta sayısının olacağı 26 ülke arasında bulunuyor. Bunu önümüzdeki haftalar yaşayarak göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.