Prof. Ceyhan: DSÖ’nün öngörüleri çıkmıyor

Prof. Ceyhan: DSÖ’nün öngörüleri çıkmıyor
Geçen günlerde açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Ranieri Guerra, kısıtlamaların kalkması ile birlikte sonbaharda milyonlarca insanın ölecebileceğini öne sürmüştü.Guerra’nın bu açıklamasını değerlendiren...

Geçen günlerde açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Ranieri Guerra, kısıtlamaların kalkması ile birlikte sonbaharda milyonlarca insanın ölecebileceğini öne sürmüştü.
Guerra’nın bu açıklamasını değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Bu onların, yanlış ikinci dalga öngörüsünden kaynaklanan bir olay. Ben daha kötüsünün olacağını düşünmüyorum” dedi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, DSÖ’nün salgının başından beri yaptığı öngörülerin çıkmadığını söyleyerek, “Dünyada daha birinci dalga bitmediği için ben ‘sonbaharda ikinci dalga göreceğiz’ fikrine katılmıyorum” diye konuştu.
İSPANYOL GRİBİNDEN FARKLI
İkinci dalganın İspanyol gribinden kalan bir tanım olduğunu belirten Ceyhan, “İspanyol gribinde ilk dalga bitiyor, bir süre vaka görünmüyor, virüs mutasyona uğrayarak daha kötü şekilde geliyor. O zaman ikinci dalgada ülkeler hazırlıksız yakalanıyor. Vakalar bittiği için tedbirler kaldırılıyor, kontrolsüz bir şekilde salgın, bir odaktan başlayarak yayılıyor” dedi.