Prof. Kara uyardı: Kasım, Aralık aylarına dikkat!

Prof. Kara uyardı: Kasım, Aralık aylarına dikkat!
Normalleşmeyle birlikte birçok ilden vaka artış haberleri gelmeye devam ediyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da pandemi sürecinin etkisini yeniden artıracağını düşündükleri tarihi açıklayarak bazı uyarılarda bulundu.Koronavirüsle...

Normalleşmeyle birlikte birçok ilden vaka artış haberleri gelmeye devam ediyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da pandemi sürecinin etkisini yeniden artıracağını düşündükleri tarihi açıklayarak bazı uyarılarda bulundu.

Koronavirüsle mücadeleye başlanan ilk dönemde bilgilerin kısıtlı olduğunu aktaran Kara, “Tedaviler deniyorduk. Bugün farklı bir noktadayız. Tedavide daha başarılı durumdayız. O dönemde hastalarımız daha ağır durumda bize geliyordu. Bugün hastaneye gelen hastalarımızın klinik bulgularının daha hafif olduğunu görüyoruz. Bunlar bizim avantajlarımız” dedi.
MEVSİMSEL ENFEKSİYONLA GELEBİLİR
Virüsün gidişatıyla ilgili Haziran ve Temmuz aylarındaki seyrin iyi gözlenmesi gerektiğini belirten Kara, “Hem güney yarım kürede hem de kuzey yarım kürede bunu iyi gözlemlememiz gerekiyor. Önümüzdeki Kasım ayında, Aralık ve Ocak ayında nasıl bir seyir izleyeceğini daha kesin bir şekilde ifade edebiliriz. Ama edindiğimiz izlenim, sanki Kasım ayında Aralık ayında bir miktar artış olabileceği yönünde. Mevsimsel özellikler çerçevesinde solunum yolu enfeksiyonları şeklinde geleceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.