Prof. Özyaral isyan etti: Ağzı olan konuşuyor

Prof. Özyaral isyan etti:  Ağzı olan konuşuyor
Koronavirüsün ortaya çıktığı günden bu yana birçok iddia ortaya atıldı, her geçen gün de çeşitlenmeye devam ediyor. Son olarak önceki gün Çinli bir profesör virüsün eksi 20 derecede 20 yıl yaşayabildiği iddiasını ortaya...

Koronavirüsün ortaya çıktığı günden bu yana birçok iddia ortaya atıldı, her geçen gün de çeşitlenmeye devam ediyor. Son olarak önceki gün Çinli bir profesör virüsün eksi 20 derecede 20 yıl yaşayabildiği iddiasını ortaya attı. Bu açıklamaya tepki gösteren Prof. Dr. Oğuz Özyaral, bilimsel konuşulmalı diyerek, ‘’Virüsü göreli daha 3 ay oldu. ‘20 yıl yaşar’ diye açıklamada bulunuyorlar. Ben artık kriz geçiriyorum. Ağzı olan konuşuyor’’ tepkisini verdi.
DONDURMADA VİRÜS YAŞAMAZ
“Bu tarz açıklamalardan uzak durulmasını istiyorum” diyen Prof. Dr. Özyaral, “Bunlar varsayımlara dayandırılarak yapılan açıklamalardır. Dondurmanın içerisinde virüs yaşamaz. Çünkü dondurma yapılırken kaynatılıyor. Kimse üzerine virüs püskürtmüyor. Bu tür açıklamalar yaparak halkı galeyana getirmenin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.
Bilim insanları ayrıca dondurulmuş gıdalarda virüs bulunsa bile, daha çok çözülerek veya pişirilerek tüketildiği için virüsün öleceğini belirtiyor.