PROGRAM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

PROGRAM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a göre Türkiye düşük TL ve ucuz işgücü ile ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme sağlayamaz. Turan, BloombergHT kanalına verdiği mülakatta, “Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin...

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a göre Türkiye düşük TL ve ucuz işgücü ile ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme sağlayamaz. Turan, BloombergHT kanalına verdiği mülakatta, “Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceğini düşünmüyorum. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu’nun stratejisiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücüyle ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir hale getiremiyorsunuz” diye konuştu.

Türkiye’nin katma değerli üretim ve nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu vurgulayan Turan, “Bugün en önemli şey nitelikli insan kaynağı. Nitelikli insan kaynağını kaybetmeyip, onları Türkiye’ye çekmemiz gerek” dedi.

Turan 2023 yılı asgari ücret tutarına da değindiği konuşmasında, “Enflasyonun üzerinde, refah payı olan bir asgari ücret artışı olabilir. İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda.” ifadelerini kullandı.