Propaganda yapacağım derken itirafta bulundu

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 18, 2022 / 08:03

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya üzerinden ekonomiye ilişkin pembe tablo çizmeye devam ediyor. Nebati’nin son paylaşımında bazı alanlarda 2002 ile 2022 karşılaştırması vardı. Bu alanlardan birisi de sosyal yardım. Nebati 2002 yılında sosyal amaçlı harcamaların toplam bütçe içindeki payının yüzde 1,3, yardım yapılan hane sayısının ise 1 milyon olduğunu hatırlattı. 2022’ye gelindiğinde, bütçeden ayrılan payın yüzde 5,1’ çıktığını söyleyen Nureddin Nebati, düzenli yardım alan hane sayısının 4 milyon 300 bin olduğunu açıkladı.

Bakan Nebati bu rakamları, AK Parti’nin başarısını ortaya koymak için paylaştı ama rakamlar aynı zamanda Türkiye’deki derin yoksulluğu, devlet yardımına muhtaç kişi sayısının yaklaşık 20 milyona ulaştığını gösterdi.

Bu rakam Türkiye’de yaşayan her dört kişiden birisinin Sosyal Yardımlaşmayı Destekleme ve Dayanışma Fonu kapsamında düzenli yardım aldığı anlamına geliyor. Vakıftan yardım alabilmek için en önemli kriter resmi evrakta, “Temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli ve sürekli bir gelire sahip olmamak” biçiminde yer alıyor.

Bakanın verdiği rakam Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte birinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli ve sürekli bir gelire sahip olmadığının itirafı olarak değerlendirildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top