Prostestocu televizyoncu: Çok korkuyorum

Prostestocu televizyoncu: Çok korkuyorum
Devlet kontrolündeki Rus televizyonu Kanal 1’de canlı yayın esnasında yayına korsan girerek savaş karşıtı pankart açan Marina Ovsyannikova Spiegel’e verdiği röportajda başına geleceklerden korktuğunu söyledi.Karar’ın haberine...

Devlet kontrolündeki Rus televizyonu Kanal 1’de canlı yayın esnasında yayına korsan girerek savaş karşıtı pankart açan Marina Ovsyannikova Spiegel’e verdiği röportajda başına geleceklerden korktuğunu söyledi.

Karar’ın haberine göre, Ovsyannikova toplantı kanuna muhalefetten 226 euroya denk düşün para cezasına çarptırıldı ve bu cezayı ödeyip serbest kaldı. Ancak Rus televizyoncu şimdi de “Yanlış bilgilerin bilinçli olarak kamuda yayılması’’ suçlaması ile bir ceza davası soruşturmasına uğrama tehlikesi var. Bu suçun cezası 15 yıla kadar hapis.

Ovsyannikova, arkadaşlarının yanında saklandığını belirterek, “Hayatım artık tamamen değişti. Bunun farkına yeni varıyorum. Çocuklarım için endişe duyuyorum (17 yaşında erkek ve 11 yaşında kız). Sakinleştirici alıyorum“ dedi.

Fransa Devlet Başkanı Macron’un kendisine yaptığı iltica teklifi hakkında da konuşan Rus gazeteci “Ülkemi terk etmek istemiyorum. Ben vatanseverim. Hiç bir yere göç etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ovsyannikova, alabileceği cezalar konusunda korkup korkmadığı yönündeki bir soruya da “Tabi ki korkuyorum. Ben insanım. Her şey olabilir. Bir araba kazası, yani onların istediği her şey olabilir. Buna eminim. Ben artık geri dönüşü olmayan bir eşiği geçtim” yanıtını verdi.