Protestolar İstanbul’a da sıçradı

Protestolar İstanbul’a da sıçradı
TÜRKİYE: Floyd’un ardından Amerika ve dünyaya yayılan ırkçılık karşıtı protestolar İstanbul’a da sıçradı. İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Towers önünde toplanan bir grup protestocu, ABD’deki ırkçılık karşıtı...

TÜRKİYE: Floyd’un ardından Amerika ve dünyaya yayılan ırkçılık karşıtı protestolar İstanbul’a da sıçradı. İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Towers önünde toplanan bir grup protestocu, ABD’deki ırkçılık karşıtı gösterilere destek verdi. Protestocular, ellerinde “George Floyd için adalet”, “Baskıcı, Irkçı, Emperyalist Trump”,“ ABD Halkının Mücadelesiyle Dayanışma” yazılı pankartlar taşıdı.

CİNAYETİN TANIĞI ANLATTI Floyd hiç direnmedi

Polisin Floyd’u gözaltına almaya geldiği sırada ön koltukta oturan arkadaşı Maurice Hall “nazik dev” diye hitap ettiği Floyd’un ölümüne kadar polislerin agresif bir tutum sergilediğini belirtti. Görgü tanığı, Floyd’un tutuklamaya direnmediğini söyledi. Gözaltına alındığı sırada arkadaşının, “Lütfen memur bey, daha önce vuruldum” diye bağırdığını duyabildiğini ifade eden Hall, sokağın diğer tarafındaki arkadaşının ayaklarının çırpındığını görebildiğini ifade etti. “Sadece yardım için bağırıyordu çünkü ölüyordu” diyen Hall, “Olacakları hissedebiliyordu” diye konuştu.