PROTEZLİ ÖĞRETMENİN YETİŞTİRDİĞİ ENGELLİ SPORCULAR, YÜZMEDE 42 MADALYA KAZANDI

PROTEZLİ ÖĞRETMENİN YETİŞTİRDİĞİ ENGELLİ SPORCULAR, YÜZMEDE 42 MADALYA KAZANDI
Küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazası sonucu 2 bacağına protez takılan ve hayalinin peşinden giderek öğretmen olan Ali Uzun, yüzme antrenörlüğünü yaptığı engelli sporcuların Konya'daki turnuvada 42 madalya kazanmasının...

Küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazası sonucu 2 bacağına protez takılan ve hayalinin peşinden giderek öğretmen olan Ali Uzun, yüzme antrenörlüğünü yaptığı engelli sporcuların Konya'daki turnuvada 42 madalya kazanmasının gururunu yaşıyor.

Kahramanmaraş'ta küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazası sonucu 2 bacağına protez takılan ve hayalinin peşinden giderek öğretmen olan Ali Uzun, yüzme antrenörlüğünü yaptığı engelli sporcuların Konya'daki turnuvada 42 madalya kazanmasının gururunu yaşıyor.

Henüz 6 yaşındayken kamyonun çarpması sonucu bacaklarını diz altından kaybeden ve protezle hayatını sürdüren 41 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Uzun, Kahramanmaraş'ta yüzme antrenörlüğünü yaptığı Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübünün 11 sporcusuyla Konya'da 6-7 Aralık'ta gerçekleştirilen Para Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışması'na katıldı.

Konya Olimpik Yüzme Havuzu'nda 65 kulüpten 195 sporcunun katıldığı turnuvada serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek ve ferdi karışık kategorilerinde yarışan ve yaklaşık 1 yıldır birlikte antrenman yapan Uzun'un sporcuları, 10'u altın, 15'i gümüş, 17'si bronz olmak üzere toplam 42 madalya kazandı.