Provokasyonu rize milletvekili yaptı

Provokasyonu rize milletvekili yaptı
Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin eylemleri devam ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, köylülere destek ziyaretinde bulundu. Akşener›e vatandaşlar yoğun...

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin eylemleri devam ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, köylülere destek ziyaretinde bulundu. Akşener›e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Akşener, İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada kavga çıktı. Akşener’in yanına yaklaşan bir kişi, “PKK ile işbirliği yapan, ne işiniz var sizin? Açıklama yapar mısınız?” dedi.
Akşener ise, “Yapmıyoruz kardeşim. Ezan saati iftira ediyorsunuz. Sizi Allah’a havale ediyorum. Meral Akşener’e diyorsunuz. Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okuttum? Hadi oradan” diyerek tepki gösterdi. Grupla partililer arasında arbede çıktı. Akşener programını tamamlayıp ilçeden ayrıldı.
A HABER DETAYI
Akşener’in ziyareti sırasından çıkan kavgada, İYİ Parti liderinin programlarını izlemeyen A Haber muhabiri ve kameramanın olması ise dikkat çekti.
HANGİ VİDEONUN KONUSU OLACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kavga üzerine Akşener’e destek verdi. Kılıçdaroğlu, “Hemen seçim” etiketli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan! “
AKŞENER’E GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI
Destek mesajı paylaşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Sayın Meral Akşener’e Rize’de gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden, “Sayın Meral Akşener’e, Rize İkizdere ziyaretinde yapılan saldırı siyaset kurumuna yapılmıştır. Misafirperverliğe yakışmayan bu çirkin davranışı kınıyor, Meral Hanım’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
ŞAHISLARDAN BİRİ AK PARTİ’Lİ ÇIKTI
Kavgaya karışan isimler de dikkat çekti. Kavgayı karışan şahıslardan birinin AK Parti kongresinde fotoğrafları çıktı.

‘Provokasyonun sorumlusu AK Parti milletvekili’

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Meral Akşener’in Rize’deki ziyareti esnasında yaşanan gerginlikle ilgili, “Yeni Türkiye işte bu. Siyaseti kutuplaştırmanın, nefret dilinin maalesef sonuçları bu.” dedi. Poyraz gerginlik anında görünen A Haber mikrofonu için “Normalde bizim programlarımızı takip etmezler” dedi.
Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atan ve Akşener’i yuhalayan grubun provokatörlerden oluştuğunu söyledi. Poyraz, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın “Günlerdir provakasyon peşindeler. Rize’ye diğer illerden toplama adeta tahrik gücü kalabalıklarla geliyorlar, adına da esnaf ziyareti diyorlar. Cumhurbaşkanının memleketinde denenecek her oyun, oyun kurucuları mahcup eder. Burası Rize, laf ettirmeyiz Reis’e” paylaşımını provokasyon olarak niteledi. Poyraz, “Sen amigo musun? Milletvekili misin? Ettiğin yeminden utan. Senin şehrine Meclis’te grubu bulunan bir partinin genel başkanı geliyor, bir hanımefendi.” dedi. Poyraz, “Bu provokasyonların müsebbibi bu paylaşımıyla kendini ihbar etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’den açıklama: Çirkinlik sahibini çirkinleştirir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize ziyareti sırasındaki bir grubun organize tepkisine ilişkin, «Ne İkizdere›de ne Çayeli›nde herhangi bir davranışla karşılaştık. İki ilçedeki bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da çok üzüldüler bu görüntüden. Ne Çayeli’ne ne İkizdere›ye yakıştı» dedi.
Rize ziyaretinin ardından özel uçakla Atatürk Havalimanı’na gelen Akşener’i partililer çiçeklerle karşıladı. Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada, İkizdere ve Çayeli’nde çirkin görüntüleri ortaya koyanların provokatörler olduğunu ifade etti.