PTT’den ballı sözleşme

PTT’den ballı sözleşme
Sayıştay’ın PTT raporunda yöneticilerle imzalanan sözleşmelerdeki olağanüstü maddeler ortaya çıkartıldı.Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre; PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin genel müdür, genel müdür yardımcısı...

Sayıştay’ın PTT raporunda yöneticilerle imzalanan sözleşmelerdeki olağanüstü maddeler ortaya çıkartıldı.
Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre; PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin genel müdür, genel müdür yardımcısı gibi personelle imzaladığı sözleşmede, bu yöneticiler her ne suretle görevlerinden alınırlarsa alınsın, kendilerine brüt ücretin 36 katı tutarındaki parayı 1 hafta içerisinde ödenmesi hükme bağlanıyor.
HIRSIZLIK NEDENİYLE KOVULSA DAHİ TAZMİNAT ALACAK
Sözcü’nün haberine göre; sözleşmede, ‘hırsızlık ve yüz kızartıcı suç işlenmesi durumunda sözleşmenin feshedilmesini’ öngören İş Kanunu’nun 25. maddesinin ödeme yapılmasına engel olmayacağı da açıkça hükme bağlandı.
Sayıştay, “Şirket, hırsızlık yapması, güveni kötüye kullanması gibi durumlarda personel ile olan sözleşmesini feshetse dahi bu cezai tutarı ödemek zorunda kalacaktır” dedi.
GÖREV SÜRESİ DOLMAYAN YÖNETİCİYE REKOR TAZMİNAT
Sayıştay raporunda, görev süresi dolmadığı halde sözleşmesi feshedilen bir genel müdür yardımcısına tam 847 bin 532 lira tazminat ödendiğini de açıkladı. PTT, 2019’u 1.2 milyar lira gibi rekor bir zararla kapatmıştı.