Puanlar iyi, ya futbol!

Trabzonspor cephesinde kadro anlamında değişen bir şey yok. Teknik Direktör Abdullah Avcı Erzurumspor karşısında kazanan kadro ile MKE Ankaragücü karşısına çıktı. Üç haftadır takımın başında bulunan Avcı’nın dokunuşlarını henüz göremedik. Mevcut kadroya güven ve moral vermiş şimdilik, o kadar..


Hocası olmayan, sıkıntılı günler geçiren, ligin dibine 10.hafta sonunda 2 puanla demir atan Ankaragücü karşısında takımının olumlu futbol ortaya koyamaması Avcı adına düşündürücü. İlk yarının uzatma dakikalarında duran topla golü buldu. 3 puanı aldı.
Pozisyonu olmayan bir müsabaka izledik..Takım içinde bazı oyuncuların pas tercihlerinde kendine yakın oyuncuları araması düşündürücü. Özellikle Nwakame, Abdülkadir Ömür ve Pereira bencil oyunlarından vaz geçmeli.
Bordo Mavili takım sağ kanadı etkili kullandı. Pereira ile ataklara katılıp orta yaparken sol kanadı Marlon ile aynı şekilde değerlendiremedi. Topal ördek gibi kaldı. Adam eksiltemeyen bir orta saha, derin toplarla ofansı bir türlü buluşturamayan Trabzonspor bulduğu golü korumak için 45 dakika mücadele etti.


Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya Allah “yürü ya kulum” diyor. Zor maçları, derbileri ilk 6 haftada oynadı. Oynadığı futbol iç açıcı olmasa da zayıf takımlarla oynayarak moral buluyor, kazanarak kendine olan güvenini artırıyor.


Trabzonsporda geri dönme hastalığı salgın haline gelmiş. Eskiden bir kaç oyuncu geri dönüyordu. Şimdi bu sayı katlanmış. Teknik heyet aşısını bulmazsa bu takımın kazanma şansı zor olur!! Afobe 72 dakika oyunda kaldı. Bir golcünün akılda kalan bir pozisyonu olmaz mı? Avcı o kadar bekledi, Afobe’yi kulübeye çekip Djaniny’i oyuna aldı. 90 dakika boyunca duran topla kazandığının dışında pozisyonu yok. Avcı ilk deplasmanından mutlu dönüyor. İkide iki yapıp 6 puan aldı.
Trabzonspor’un ciddi kaptanlık sorunu var. Bunu defalarca yazdım. Pereira’dan kaptan olmaz. Çenesini tutamayan, eli kolu oynayan, kendini idare edemeyen biri takım arkadaşlarını nasıl idare edecek? Bordo mavili takımın ciddi bir kaptana ihtiyacı var. Saha içinde o kalitede oyuncu var mı? Tartışılır.


Trabzonspor taraftarı ekran karşısında yine öldü öldü dirildi. Bu futbol ile çekirge iki kez sıçradı. Bordo mavili takım saha içinde futbolunu hissettirmezse çok acı çeker..
Bir kaç cümlede maçın orta hakemine söylemek lazım. Mustafa Öğretmenoğlu’nun öğrenmesi gereken çok şey var! Yıllardır insan hakemlikte bir adım ilerlemiyorsa zorlamaya gerek yok..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi