Puansız veda etti

Puansız veda etti
Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. maçında Beşiktaş, Almanya’da Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Signal-Iduna-Park'ta oynanan karşılaşmayı Borussia Dortmund, 5-0 kazandı. Borussia Dortmund’un gollerini Malen, Reus (2) ve...

Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. maçında Beşiktaş, Almanya’da Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Signal-Iduna-Park'ta oynanan karşılaşmayı Borussia Dortmund, 5-0 kazandı. Borussia Dortmund’un gollerini Malen, Reus (2) ve Haaland (2) kaydetti. Welinton, 45+2. dakikada kırmızı kart görerek Beşiktaş’ı 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş’ın grup sonunculuğunu, Borussia Dortmund’un ise üçüncülüğü garantilediği iddiasız iki takımın mücadelesi ev sahibi ekibin farklı galibiyeti ile sonuçlandı. Almanya’da hiç bir varlık gösteremeyen Kartal, Can Bozdoğan’ın ceza sahası dışından kaleyi bulmayan tek şutu dışında pozisyon üretemedi. Beşiktaş, Avrupa’ya 0 puan ile veda etti.

BEŞİKTAŞ YOKLARI OYNADI
Ligde ve Avrupa’da kötü günler geçiren Beşiktaş, Borussia Dortmund karşısında da oldukça kötü bir futbol sergiledi. Dortmund’un topa sahip olduğu, pozisyonlar ürettiği, oyunu kontrol ettiği 90 dakika boyunca kovaladığı hızlı hücumlarda yapılan pas hataları, Beşiktaş’ın pozisyon bulmasını engelledi.

İlk yarının sonunda gelen kırmızı kart ve penaltı da, Beşiktaş’ın maçtan kötü bir sonuçla ayrılmasında büyük etkendi. İkinci yarı da Dortmund’un üstünlüğü ile geçerken, Beşiktaş’ın sergilediği performans hayal kırıklığına neden oldu. Şampiyonlar Ligi’nde grubu Fenerbahçe’den sonra ‘Sıfır’ puanla tamamlayan ikinci Türk takımı olan Beşiktaş, tarihe geçti.