Putin, 3. tarafları yine tehdit etti

Putin, 3. tarafları yine tehdit etti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da olanlara birilerinin dışarıdan müdahale etmesi halinde bunu Rusya’ya yönelik bir tehdit kabul edeceklerini ve ‘yıldırım hızıyla yanıt vereceklerini’ söyledi.Sputnik’in haberine...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da olanlara birilerinin dışarıdan müdahale etmesi halinde bunu Rusya’ya yönelik bir tehdit kabul edeceklerini ve ‘yıldırım hızıyla yanıt vereceklerini’ söyledi.

Sputnik’in haberine göre Putin, Ukrayna’da olanlara üçüncü bir tarafın müdahale etmesi halinde Rusya’nın buna yanıtının ‘yıldırım gibi ani ve şiddetli’ olacağını belirtti. Putin, şunları söyledi:

“Ukrayna’daki özel askeri operasyonun en başında söylediğimi belirtmek istiyorum. Biri, olanlara dışarıdan müdahale etmeye karar verirse ve Rusya’ya karşı bizim için kabul edilemez stratejik bir tehdit oluşturursa bilmelidir ki karşı saldırılara yanıtımız yıldırım gibi şiddetli ve hızlı olaraktır.”

“Bunun için gereksinim duyabileceğimiz tüm enstrümanlara sahibiz. Şu anda kimsenin sahip olmakla böbürlenemeyeceği bu enstrümanlar, bizim elimizde var. Biz ise onlarla övünmeyeceğiz. Gerekmesi halinde onları kullanacağız. Herkesin bunu bilmesini isterim” ifadelerini kullanan Rusya lideri, söz konusu silahların kullanılması konusunda gerekli olan tüm kararların alınacağını da sözlerine ekledi.

NATO’YU VURURUZ
NATO üyesi İngiltere’nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey’in, Ukrayna’nın Rusya’yı bombalamasını destekledikleri yönündeki açıklamasına Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova’dan yanıt geldi.

NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah göndermesine tepki gösteren Zaharova, NATO ülkelerinde yer alan askeri hedeflerin vurulabileceğini söyleyerek, “Askeri sevkiyat lojistiğini kesmek için Rusya da Kiev rejimine silah sağlayan NATO ülkelerindeki askeri hedefleri vurabilir. Bu durum Ukrayna’da ölüme ve kan dökülmesine yol açıyor” ifadelerini kullandı. Zaharova, Ukrayna’ya dönen diplomatların da hedef alınabileceği yönünde Batılı ülkelerini tehdit etti.

Peskov da önceki günkü açıklamasında, «İngiltere›nin Kiev›i bu tür eylemler için provoke etmesi halinde buna orantılı şekilde yanıt vereceğimizi vurgulamak isterim. Batılı ülkelerden danışmanların varlığı Kiev›deki karar merkezlerini uzun menzilli silahlarla vurmamız konusunda bir sorun oluşturmaz» demişti.