Putin, Erdoğan'la görüşmesinde 'Montrö Sözleşmesi'nin korunması' çağrısı yaptı

Putin, Erdoğan'la görüşmesinde 'Montrö Sözleşmesi'nin korunması' çağrısı yaptı
Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi yaptı.Putin ve Erdoğan'ın telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Kanal İstanbul'u yapma planları ışığında,...

Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi yaptı.

Putin ve Erdoğan'ın telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Kanal İstanbul'u yapma planları ışığında, Rus tarafı bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması için 1936 tarihli Montrö Sözleşmesi'nin maddelerine uygun olarak, Karadeniz Boğazları'ndaki mevcut rejimin korunmasının önemini vurguladı" denildi. Reuters'ın haberine göre Kremlin'in açıklamasında, telefon görüşmesinde Putin'in Ukrayna'yı ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde "tehlikeli provokatif hamleler yapmakla" suçladığı duyuruldu.

SPUTNIK V AŞISININ OLASI ORTAK ÜRETİMİ ELE ALINDI

Kremlin açıklamasında, iki liderin görüşmede Ukrayna krizinin yanı sıra Suriye, Libya, Rus yapımı Sputnik V aşısının olası ortak üretimi ve Dağlık Karabağ gibi konuları ele aldığı belirtildi.

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 9'uncusu yapılacak Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı için bugün İstanbul'a gelecek. Konsey Toplantısı’nda, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.