Putin ilk kez işgal bölgesine gitti

Putin ilk kez işgal bölgesine gitti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın başlamasından bu yana ilk kez Ukrayna’nın işgal edilen bölgesine sürpriz bir ziyarette bulundu.Ukrayna’nın liman şehri Mariupol’e giden Putin’in gece vakitlerinde kentte araba...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın başlamasından bu yana ilk kez Ukrayna’nın işgal edilen bölgesine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Ukrayna’nın liman şehri Mariupol’e giden Putin’in gece vakitlerinde kentte araba kullandığı ve ardından da bir konser salonunu ziyaret ettiği görülüyor. Ancak BBC, videonun konumunu doğrulayamadı. Bu, Putin’in işgal edilmiş yeni Ukrayna topraklarına yaptığı ilk ziyaret. Tass haber ajansı, Putin’in bölgeye helikopterle gittiğini ve bazı yerel insanlarla da bir araya geldiğini aktardı. Videoda Putin’in arabada Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Kuşnulin ile birlikte olduğu görülüyor. Kuşnulin, Putin’e şehrin nasıl yeniden inşa edileceğini anlatıyor.

Putin aynı zamanda kentteki Filarmoni Salonu’na da ziyaret ederken görüntülendi. Söz konusu salon, kent Ruslar tarafından kuşatıldığında Azovstal demir çelik fabrikasında direnenlerin duruşmalarını yapmak için kullanılıyordu.

Bölgede yaşayan yerli halktan bazı kişiler, BBC’ye yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın şehrin yeniden inşa etmek ve halkın gönlünü kazanmak için pahalı bir kampanya yürüttüğünü söylediler. Rus yetkililer kentte şu anda 300 bin kişinin yaşadığını belirtiyorlar.



ZİYARETE SPONTANE KARAR VERİLDİ
Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Putin’in özel askeri harekat başladıktan sonra Donbass’a yaptığı ilk ziyarette Mariupol kentinde yaptığı temaslar hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in haberine göre, Putin’in Mariupol ziyaretiyle ilgili planda ‘Nevskiy’ konut sitesine gidilmesinin öngörüldüğünü anlatan Peskov, yerel sakinlerle sohbetin ve bir ailenin evine yapılan ziyaretin spontane geliştiğini söyledi. Kremlin Sözcüsü, Putin’in yeni bölgelerde pasaport çıkarılmasında yaşanan zorlukların ortadan kaldırılması için talimat vereceğini aktardı.