Putin ‘Mazallah’ dedi

Putin ‘Mazallah’ dedi
Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her sene düzenlenen yıl sonu basın toplantısında açıklamalar yaptı.Putin, Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soruyu Türkiye’yi...

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her sene düzenlenen yıl sonu basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Putin, Rusya Merkez Bankası’nın para politikalarına ilişkin bir soruyu Türkiye’yi olumsuz örnek göstererek yanıtladı.

Putin, “Merkez Bankası’nın bağımsız ve ihtiyatlı para politikası izlemesine izin vermezsek sonumuz Türkiye gibi olur” dedi. Putin, şunları söyledi:
“Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum. Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün, fakat ben bunu yapmıyorum. İş dünyası ile iletişim içindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. Ancak ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum. Nitekim eğer Merkez Bankası para-kredi politikasını sıkılaştırmazsa, o zaman Rusya’daki durum Türkiye’dekine benzer bir hâl alabilir.”

Rusya Merkez Bankası, politika faizini 100 baz puan artırmış, politika faizi, yüzde 7.5’ten yüzde 8.5’e çıkmıştı.

RUS MERKEZ BANKASI REZERVİ: 625.5 MİLYAR DOLAR
Rusya ekonomisinde pandemi döneminde yüzde 3 oranında bir düşüş gördüklerini ama ekonominin kısa sürede toparlandığını söyleyen Putin, 2021 sonunda yüzde 4.5 oranında büyüme beklediklerini ekledi.

Ülkesinin dış borcunun dünyadaki en düşük seviyeye inip yüzde 4’e gerilediğini, uluslararası rezervlerinin ise 595 milyar dolardan 625.5 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Putin, “Tüm bunlar ekonomimizin istikrarlı olduğunun
işaretidir” dedi.

CHP’li Öztrak: Putin, dostu Erdoğan’ın hatalarından ders almış

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Putin’in, “Sonumuz Türkiye gibi olur” sözlerinin ardından sosyal medyadan Erdoğan’ı eleştirdi. Öztrak, “Putin, dostu Erdoğan’ın hatalarından ders almış. ‘Yükselen enflasyona rağmen faizi indirseydik, Türkiye’ye benzerdik’ diyor. Rus edebiyatçı Tolstoy’un dediği gibi, ‘Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları yapacak kadar uzun yaşamıyor’” dedi.