Putin: Nükleer savaşın galibi olmaz

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 3, 2022 / 12:51

Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nın 5 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 10’ncusu yapılan Gözden Geçirme Konferansı’na mektup gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önemli mesajlar verdi.

Anlaşmanın önemine değinen Putin, “Yarım yüzyıldan fazla bir süredir anlaşma, uluslararası güvenlik ve stratejik istikrar sisteminin kilit unsurlarından biri haline geldi. Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, silahsızlanma ve atom enerjisinin barışçıl kullanımı alanlarında öngördüğü yükümlülükler, hem nükleer hem de nükleer olmayan ülkelerin çıkarlarını tam olarak karşılamaktadır” dedi.

Anlaşmanın taraflarından olan ABD’ye karşı yükümlülüklerini yerine getirdiklerinden bahseden Putin, “Anlaşmaya taraf bir devlet ve onun tevdi kuruluşlarından biri olarak Rusya, anlaşma şartlarını ve ruhunu tutarlı bir şekilde takip etmektedir. Silahların azaltılması ve sınırlandırılmasına ilişkin ABD ile olan ikili anlaşmalar çerçevesindeki yükümlülüklerimiz eksiksiz olarak yerine getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Nükleer bir savaşı kimsenin kazanamayacağını dile getiren Putin, “Nükleer savaşın galibi olamaz ve hiçbir zaman nükleer savaş açılmamalı. Biz, uluslararası toplumun tüm üyeleri için eşit ve bölünmez güvenlikten yanayız” ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya’nın nükleer enerji alanındaki tecrübelerini ortaklarıyla paylaşmaya hazır olduğunu da ifade etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top