Putin ve Erdoğan yarın görüşecek

Putin ve Erdoğan yarın görüşecek
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Astana’da yarın bir görüşme yapacaklarını ve gündemde Ukrayna krizi ile Rus-Türk ilişkilerinin yer alacağını açıkladı.Günlük...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Astana’da yarın bir görüşme yapacaklarını ve gündemde Ukrayna krizi ile Rus-Türk ilişkilerinin yer alacağını açıkladı.

Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, ABD’li yetkililerin Kiev’e silah tedarikini sürdürme niyetini açıkladığını ve bunun çatışmanın daha fazla uzamasına, Ukrayna için azami düzeyde acı verici olmasına yol açacağını vurguladı.

ABD’nin Kiev’e modern hava savunma sistemleri tedarik etme planlarını hayata geçirmesinin Rusya’nın özel askeri harekattaki hedeflerini değiştirmeyeceğinin altını çizen Peskov, “Bizim için birilerinin kötü olması değil, bizim daha iyi olmamız önemli. Bu nedenle, koyulan hedeflere verimli ve etkili şekilde ulaşmamız gerekiyor ve şu anda fiilen bu gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.