Putin’den eski Başbakana tehdit

Putin’den eski Başbakana tehdit
Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’ya yaptığı resmi bir ziyaret sırasında kendisini tehdit ettiğini açıkladı ve Batı’yı Putin’e karşı duramamakla suçladı.2007–2010...

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’ya yaptığı resmi bir ziyaret sırasında kendisini tehdit ettiğini açıkladı ve Batı’yı Putin’e karşı duramamakla suçladı.

2007–2010 yılları arasında İngiltere Başbakanı olarak görev alan Brown, 150 ülkenin Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulamamasına dikkat çekerken, bu ittifakta yer almadığı için ‘küresel bölünmeyi tetikleyen’ ülkeleri eleştirdi.

Brown, İngiliz The Telegraph gazetesine verdiği röportajda, “Putin’in nasıl biri olduğu konusunda hiçbir yanılsama içinde değildim” dedi. Tony Blair hükümetinde Maliye Bakanı iken 2006 yılında Kremlin’e yaptığı ziyareti hatırlatan Brown şöyle devam etti:

TAKOZUN ÜZERİNE ÇIKARAK KONUŞUYOR
“Orada özellikle çok alçak bir koltuğa oturtuldum, bu şekilde ona baktım. Kesinlikle ufak tefek bir adam ve bu yüzden böyle şeyler yapıyor hatta bazen onun için tasarlanmış takoz gibi bir şeyin üzerine çıkarak konuşuyor. Her neyse, o gün cebinden bir dizi kart çıkardı ve benim hakkımda benim bildiğimden daha fazlasını bildiğini kanıtlamak istercesine ayrıntısıyla her şeyi okumaya başladı. Şu an insanlar Putin’in değiştiğini ve artık tehditkar konuştuğunu söylüyor. Ben o zaman bile beni tehdit ettiğini söyleyebilirim.”

Brown, Putin’in yalnızca tavizsiz ve inatçı bir güç gösterisinde bulunduğunu savundu. Brown, “Putin’in anladığı tek şey güçtür, sömüreceği zayıflıktır. O son derece fırsatçı biri” ifadesini kullandı.