Putin’den Macron’a tehdit gibi uyarı: “Sonuna kadar giderim”

Putin’den Macron’a tehdit gibi uyarı: “Sonuna kadar giderim”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’a, Ukrayna’nın silahsızlandırılması şartından vazgeçmeyeceğini, askeri ya da başka yolla sonuna kadar gideceğini söyledi. Macron, sosyal medya hesabından,...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’a, Ukrayna’nın silahsızlandırılması şartından vazgeçmeyeceğini, askeri ya da başka yolla sonuna kadar gideceğini söyledi. Macron, sosyal medya hesabından, “ Putin ile konuştum. Bu noktada Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurmayı reddediyor” açıklamasını yaptı.

Macron ve Putin dün yaklaşık 1.5 saat süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Voice of America’nın haberine göre, askeri operasyonlarının her durumda süreceğini belirtti. Putin, Macron’a, “Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve tarafsızlaştırılması şartından taviz vermeyeceğiz. Askeri yolla ya da başka türlü Rusya her durumda Ukrayna’daki taleplerini elde edecek. Eğer Ukrayna bunu diplomatik yoldan kabul etmezse sorun askeri yoldan çözülecek. Askeri operasyonlar Rusya’nın istediği hızda devam ediyor ve bunları sonuna kadar götürmekte kararlıyız” dedi.

MACRON: “HİKAYE ANLATIYORSUN”
Macron ise Rus lidere, çok ciddi bir hata yaptığını söyledi ve “Bana anlattıkların doğru değil. Kendi kendine hikayeler anlatıyorsun, bir bahane arıyorsun. Bu anlattıkların, devam eden askeri operasyonları haklı çıkarmıyor ve ülkenin çok uzun bir süre tecrit edileceği, zayıflayacağı ve yaptırımlar altında kalacağı gerçeğini değiştirmiyor. Eğer istenirse mutlaka başka bir yol bulunur. Ukrayna’nın statüsü yalnızca Rusya’nın belirlediği formatta konuşulamaz” dedi.

Macron, yeniden Fransa Cumhurbaşkanlığı için aday olacağını da açıkladı.