Putin’in aktörleri

Putin’in aktörleri
ABD merkezli New York Post gazetesi, Putin’in halktan kişilerle yaptığı görüşmeleri ve ziyaretlerini analiz etti.Gazete, Putin’in farklı yerlerde sürekli olarak aynı kişilerle görüştüğünü ortaya çıkardı. Gazetenin iddiasına...

ABD merkezli New York Post gazetesi, Putin’in halktan kişilerle yaptığı görüşmeleri ve ziyaretlerini analiz etti.

Gazete, Putin’in farklı yerlerde sürekli olarak aynı kişilerle görüştüğünü ortaya çıkardı. Gazetenin iddiasına göre, Putin, kamuya açık alanlarda yaptığı görüşmeler kurmaca ve aynı aktörler tekrar tekrar kullanılıyor.

Son iddia Putin’in Moskova’daki Mandryk askeri hastanesine ziyareti ile ilgili. Burada yaralı askerlerle konuşurken videosu yayınlanan Putin’in konuştuğu askerlerden birinin daha önce farklı bir ziyaret sırasında da görüldüğü iddia edildi.

Estonyalı analist Adam Rang, hastanedeki askerlerden birinin tanıdık geldiğini iddia etti. Twitter hesabından paylaşım yapan Rang, “Putin, garip bir tesadüf eseri, daha önce tanıştığı bir fabrika işçisi olan yaralı bir askerle görüştü” dedi. Rang, hastanedeki yaralı asker olduğu belirtilen adamın daha önce Putin ile çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Rang, Putin’in Moskova’da bir dövüş müsabakasında yuhalanmasından bu yana daha çok aktör kullanımına gitmeye başladığını da duyurdu.