Quartararo’dan 4. Zafer

Quartararo’dan 4. Zafer
Sezonunun dokuzuncu yarışı MotoGP’nin ‘hız tapınağı’ Hollanda Assen’de yapıldı. Kazanan Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo oldu. Quartararo’nun takım arkadaşı Maverick Vinales ikinci olurken, son MotoGP şampiyonu Joan...

Sezonunun dokuzuncu yarışı MotoGP’nin ‘hız tapınağı’ Hollanda Assen’de yapıldı. Kazanan Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo oldu. Quartararo’nun takım arkadaşı Maverick Vinales ikinci olurken, son MotoGP şampiyonu Joan Mir üçüncü oldu.


Sıralama turlarında oldukça hızlı olan ve tur rekorunu kırarak pole pozisyonunu alan Vinales, startla birlikte iyi bir çıkış yapamayarak dördüncü sıraya kadar geriledi. Şampiyona lideri Quartararo ikinci cepten başladığı yarışta Vinales’i geçerek ilk virajda liderliği aldı. Ancak yarışa üçüncü sıradan başlayan Ducati pilotu Francesco Bagnaia, Quartararo’nun peşini bırakmadı. Yarışın ilk altı turunda ikili arasında sürekli liderlik mücadelesi yaşandı.
Bagnaia, pist sınırlarını ihlal etmesinden dolayı uzun tur cezası aldı ve Quartararo ile olan mücadelesinden koptu. Bu sayede Quartararo rahat bir galibiyet elde etti. Uzun tur cezasını çektikten sonra sekizinci sıraya kadar gerileyen İtalyan pilot damalı bayrağı altıncı sırada gördü.
Ducati’ler için pek de avantajlı olmayan pistte Johann Zarco yarışı dördüncü olarak tamamlarken takım arkadaşı Jorge Martin, motosikletinde yaşadığı arızadan ötürü yarıştan çekilmek zorunda kaldı.
Geçen hafta Almanya yarışında iyi bir performans gösteren KTM pilotu Miguel Oliveira ise yarışı 11 puanla beşinci sırada tamamladı.
Yarışın sessiz sedasız ilerleyen ismi son şampiyon Joan Mir oldu. Mir onuncu cepten başladığı yarışta iyi bir yarış temposu sergiledi ve podyumun son basamağını alarak genel sıralamada da dördüncülüğe yükselmiş oldu.
Almanya yarışının galibi Marc Marquez’in performansı da oldukça etkileyiciydi. Kolundaki sakatlıkla bir yılı aşkındır uğraşan deneyimli İspanyol pilot bu senenin ilk galibiyetini Almanya’da almıştı. Bu yarışa yirminci cepten başlayan Marquez yedinciliğe kadar yükseldi ve Hollanda’dan dokuz puanla ayrıldı.
Takaaki Nakagami’nin yarışın ilk yarısında iyi bir temposu vardı. Bir ara podyumun son basamağını kapatır gibi olsa da yarışı dokuzuncu sırada tamamlayabildi. MotoGP, beş haftalık yaz arasının ardından 8 Ağustos’ta Avusturya Grand Prix’siyle birlikte geri dönecek.