Queen’in kataloğu satışa çıkıyor

Queen’in kataloğu satışa çıkıyor
Efsanevi müzik grubu Queen'in 70'ler ve 80'lerdeki hit parçalardan oluşan eski kataloğunun 1 milyar dolardan fazlaya satılma ihtimalinin, müzik hakları sektöründe bir rekor kırabileceği açıklandı.CNN’e göre, Universal Music...

Efsanevi müzik grubu Queen'in 70'ler ve 80'lerdeki hit parçalardan oluşan eski kataloğunun 1 milyar dolardan fazlaya satılma ihtimalinin, müzik hakları sektöründe bir rekor kırabileceği açıklandı.

CNN’e göre, Universal Music Group, rock grubunun müziğinin haklarının bir kısmını Disney Music Group’tan almak için bir teklif hazırlarken, görüşmelerin iyi gittiği öğrenildi. Bir anlaşmaya varılırsa, Bruce Springsteen’in kataloğunu Sony Music Entertainment’a satarak kazandığı tahmini 10 milyar TL (500 milyon dolar) aşılmış olacak.

Bir iş danışmanlığı olan Citrin Cooperman’da müzik ekonomisi ve değerleme hizmetlerinin ortağı ve ortak uygulama lideri Barry Massarsky, Queen’in müziğinin rekorlar kırmasının beklenmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Massarsky, şarkılarının zamansız olduğunu ve televizyon, film ve reklamcılıkta kullanım için hala popüler olduğunu söyledi. 900 milyon dolardan fazla hasılat yapan 2018 yapımı “Bohemian Rhapsody” filmi de gruba olan ilgiyi tazeledi. Music Business Worldwide endüstri web sitesine göre Disney Music Group, grubun Kuzey Amerika’daki kayıtlı müzik kataloğunun sahibi. 1970 yılında Londra’da kurulan Queen’in dünya çapında tahminen 250-300 milyon plak sattığı düşünülüyor.