Rabia’dan da vazgeçmedi Sisi ve Esad’dan da

Rabia’dan da vazgeçmedi Sisi ve Esad’dan da
Darbe ile iktidara gelen ve “Katil” olarak nitelendirdiği Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dış politikadaki dönüşümünü, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşebileceği mesajı...

Darbe ile iktidara gelen ve “Katil” olarak nitelendirdiği Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dış politikadaki dönüşümünü, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşebileceği mesajı vererek sürdürdü.

Suriye ve Mısır ile ilişkileri yeniden başlatsa da Erdoğan, Sisi karşıtı Müslüman Kardeşler ile özdeşleşen “Rabia” işaretini yapmaktan da vazgeçmiyor. Muhalefetin “Rabia’yı unuttu Sisi ile barıştı” eleştirilerine Erdoğan, dün grup toplantısında “Rabia” işareti yaparak yanıt verdi.

SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ
Erdoğan, dün partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşülmesinin doğru bir karar olduğunu, hatta Suriye'de Beşar Esad ile de görüşülebileceği yönündeki söyleminin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Olabilir, siyasette küslük, dargınlık olmaz. Eninde sonunda en uygun şartta bunun adımları atılır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ikinci bir görüşme olup olmayacağı sorusunu, "Tarih verilir mi?" diye yanıtladı.

“ELİ KANLI ZALİM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılında Rize’de yaptığı konuşmada Esad’ı hedef alarak, “Soruyorum bu IŞİD belasını Ortadoğu’ya musallat eden kim; Beşar Esed. Gittiler bu eli kanlı zalimi Şam’da ziyaret ettiler” ifadelerini kullanmıştı.