Rakel Dink’e ölüm tehdidi

Rakel Dink’e ölüm tehdidi
Hrant Dink Vakfı, kendilerine e-posta yoluyla gelen mesajda “Bir gece ansızın gelebiliriz” denilerek Rakel Dink ve avukatların tehdit edildiğini duyurdu. Savcılık soruşturma başlattı.Hrant Dink Vakfı, bir basın açıklaması...

Hrant Dink Vakfı, kendilerine e-posta yoluyla gelen mesajda “Bir gece ansızın gelebiliriz” denilerek Rakel Dink ve avukatların tehdit edildiğini duyurdu. Savcılık soruşturma başlattı.

Hrant Dink Vakfı, bir basın açıklaması yaparak e-posta yoluyla ölüm tehdidi mesajları aldıklarını duyurdu. “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini de içeren mesajda, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve dernek avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtildi. Hrant Dink Vakfı’nın açıklamasından bazı bölümler şöyle:
“27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne durumu yazılı olarak bildirdik. Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehdit içeren elektronik posta ile ilgili resen soruşturma başlattı.

BABACAN: RAKEL DİNK’İ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Suikastla öldürülen gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e ve Hrant Dink Vakfı’nın avukatlarına yönelik ölüm tehdidine ilk tepki DEVA Partisi’nden geldi. Parti lideri Ali Babacan sosyal medya hesabından “Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink’i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız” mesajını paylaştı.