Rakibi ciddiye alacaksın

Son Güncellenme Tarihi: Mart 4, 2021 / 07:52

Fatih Terim’in eski yardımcısı Hikmet Karaman, hele de sonradan geldiği takımlarda mutsuz topçuları motive etmekle, yıkılan inançları tamir etmekle, en önemlisi mücadeleyi son ana kadar sürdürmekle meşhurdur.
Hocalığı öğrendiği Fatih Terim ile oyun anlayışı birbirine benzer. Temaslı futbol ister, son ana kadar vazgeçmez, umudunu hiç yitirmez.
Dün gece 34. dakikada Ankaragücü defansının geri pasını kapan Emre Kılınç doğru bir vuruş yapsa, o defansa bir asisti istatistiklerine yazdıracak, maç bambaşka bir yöne kayacaktı.
Ankaragücü takımı, sahaya direnmeye, karşı koymaya değil, maçı almaya çıkmıştı. Ve gerçekten Hikmet Karaman takımını iyi motive etmişti.
Lider Galatasaray, aşırı motive Ankaragücü karşısında ilk yarı çok zorlandı. Sarı lacivertliler net pozisyon bulamasalar da Galatasaray’a top oynatmadılar. Donk ve Marcao ve en nihayetinde Muslera ilk yarıyı sırtladı. Muslera bir ara stoper gibiydi.
İlk yarı böyle geçecek derken, ceza sahasına doldurulan top Arda’nın koluna çarpınca Halil Umut Meler VAR’a bile gitmeden penaltı düdüğünü çaldı. İbrahim Akdağ, tabelayı değiştirdi.
Bu beklenmeyen son dakika gelişmesi, iki takımın ikinci yarı planlarını yeniden yapmasının nedeniydi. Zira Arda, Emre Kılınç ve sarı kartla maçı tamamlaması zor görünen Yedlin kenara çekildi. Linnes, Kerem ve uzun bir aradan sonra Falcao oyuna girdi.
Galatasaray’ın yeni Jardel’i Mohamed ile Falcao’nun birlikte oyunu, kenarda Kerem’in buna nasıl katkı yapacağını izlemek ilginçti.
Ankaragücü ise 11’ni bozmadan başladı ikinci yarıya. Sistemi de aynıydı. Oyun berabereymiş gibi gol arayışlarını sürdürdüler.
49’da Falcao karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çeviremeyince, “Biraz top oynamaya, maça çıkmaya ihtiyacı var” dedirtti takıma gönül verenlere.
Galatasaray yeni forvet yapısıyla beraberliği bulacak derken, 55’te Lobzhanidze klas bir gol atarak farkı ikiye çıkardı. Ama Galatasaray için esas felaket iki dakika sonra Mostafa Mohamed’in kırmızı görmesiydi. Mohamed’in çok acemice hareketi yenilgi faturasının başına yazılmasının nedeni de oldu.
Bir önceki maçın kahramanı takımını hiç olmayacak bir anda 10 kişi bıraktı. Sarı kırmızılılar için zor dakikalar başladı.
10 kişi 2-0’dan dönmek zor. Stoper Donk da forvette yerini alınca 6 dakikalık uzatmanın ikinci dakikasında Kerem farkı bire indirdi.
Ancak 8 maçlık galibiyet serisi bozuldu. Liderlik tek golle geri geldi. Galatasaray’ın planlarında hiç olmayan bu mağlubiyet ligde kartları yeniden kardı. Hikmet Karaman kariyerinde ilk kez Galatasaray’ı yenme başarısını gösterdi.
Galatasaray’ın, maça inanarak çıkan, dirençli rakibine bu yolda üç puan vermesinin herhalde hesabı görülür. Bu mağlubiyet Terim’e mi, rakibi ciddiye alamayan futbolculara mı yazılır bilemem ama Ankaragücü haklı bir galibiyet aldı.
Maçın ardından Galatasaray yönetimi ve Fatih Terim’in hakem isyanını da not edelim buraya. Cüneyt Çakır’ın apar topar bu maçın VAR’ına atandığını da ilgililere bir soralım.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top