RAKİBİ KÜÇÜMSEMENİN BEDELİ

RAKİBİ KÜÇÜMSEMENİN BEDELİ
Maç öncesi kimse bunu sonucu beklemiyordu. Son 6 maçında en az üçer gol atmış Kayseri’ye, Galatasaray. Kayserispor kalecisi Silviu Lung, Süper Lig kariyerinde en fazla golü de Cim Bom’dan yemiş. 4 maçta tam 13 gol.Kayseri bu...

Maç öncesi kimse bunu sonucu beklemiyordu. Son 6 maçında en az üçer gol atmış Kayseri’ye, Galatasaray. Kayserispor kalecisi Silviu Lung, Süper Lig kariyerinde en fazla golü de Cim Bom’dan yemiş. 4 maçta tam 13 gol.
Kayseri bu maça çıkana kadar rakip ağlara 4 gol atabilmiş, henüz kafa golüyle tanışamamıştı. Evet Samet Aybaba ile kan değişikliği, enerji getirmişti. Ama Galatasaray kendi evinde bu puanı vermemeliydi.
Pandeminin vurduğu Galatasaray’da Fatih Terim şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Belhandasız, Babelsiz, Ardasız, Falcaosuz ve önemlisi Muslerasız mücadele etmek kolay değil ancak Galatasaray’ın rakibi küçümsemek gibi bir hakkı yok.
Maçta Kayseri topu tümüyle Galatasaray’a bıraktı. Sahanın her yerinde Galatasaraylı oyuncular vardı ama bal yapamayan arı gibi.
İlk tehlikeyi bugün yerinde oynamayan orta sahada Taylan’ın yanında konumlanan Feghouli yarattıysa da 6. dakikada Campanharo, kötü vuruşuyla Kayserispor’u bir golden etti. Benzer kötü bir vuruşu da Donk’un ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Emre Akbaba yaptı.
Emre bir kez daha kötü vurdu, Diagne’nin net kafa vuruşu kaleci Lung’u kahraman yaptı adeta.
Daha önce sarı kırmızılı formayla şampiyonlar ligi yaşamış Muğdat Çelik bazen hangi takımda oynadığını karıştırıyordu. Öyle bir yerde topla elle oynayıp sarı kartla cezalandırılırdı ki, bu arkadaş zamanında Galatasaray’da nasıl oynamış dedirtti.
Kaleci Lung’a tam 14 şut atıldı, en az 7 net pozisyonun gol olmasını engelledi ağların önünde devleşen kaleci. Ama ilk yarıyı gözyaşları içinde tamamladı, sakatlandı ve oyuna devem edemedi.
Lung’u kaybeden Kayseri, ikinci yarıya daha iyi başlamış gibi görünse de Galatasaray oyuna yeniden hakimi oldu ve tek kale oynamayı sürdürdü.
İlk yarıda Muğdat’a dikkat çekmiştik. Linnes’i düşürerek penaltı yaptı ve ikinci sarıdan kırmızıyı yiyerek takımını 10 kişi bıraktı. Diagne, penaltıyı affetmedi.
Galatarasay için maç daha kolaylaştı sanıldı. Terim de böyle düşünmüş olmalı ki üç radikal değişiklik yaptı. 19 yaşındaki Ali Yavuz Kol, Etobo ve Emre Taşdemir sahadaydı. Değişiklikler takımı bozdu.
Zira değişikliklerin hemen ardından 10 kişi mücadele eden Kayserispor beraberliği yakaladı. Campanharo yay üzerinde iyi vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Kaleci Fatih Öztürk kaleyi bulan ilk topu çıkaramadı.
Galatasaray fişi erken çekmemenin, rakibi küçümsemenin bedeli ödememek için son 10 dakika maçı tek kaleye çevirdi ama yetmedi.
30 dakika 10 kişiyle mücadele eden, üç futbolcusu hastanelik olan Kayseri’nin kendine güveni gelmişti artık. Gol atmayı değil yememeyi hedefleyen Kayseri amacına ulaştı ve imkansız denen bir puanı kapmayı başardı.
Galatasaray’da Taylan’ın, Linnes’in, Saracchi’nin ve Donk’un emeklerine yazık oldu.
Sadece 45 dakika sahada kalmasına karşı kaleci Lung maçın adamıydı. Samet Aybaba’nın teknik direktörlüğe gelmesiyle kaptanlık pazupandını takan Sapunaru ve büyük yetenek Aaron Lennon’u unutmamak lazım.
Fatih Hoca’nın kadrosu sınırlıydı ama maçı koparmaya dönük hamleler konusunda eski formundan uzaktı. Galatasaray, altın değerinde iki puanı yitirirken, önümüzdeki haftalar için dersini almış oldu.