Rant büyüyor: Kanal İstanbul’a sanayi merkezi

Rant büyüyor: Kanal İstanbul’a sanayi merkezi
Milyonlarca ton betonun döküleceği ve 2 milyon insanın yerleştirilmesinin planlandığı Kanal İstanbul’un çevresine şimdi de organize sanayi bölgesi (OSB) kuruluyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul’u...

Milyonlarca ton betonun döküleceği ve 2 milyon insanın yerleştirilmesinin planlandığı Kanal İstanbul’un çevresine şimdi de organize sanayi bölgesi (OSB) kuruluyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul’u “Yandaşları ihya etme projesi” olarak nitelendirerek planlanan OSB projesinin başında AKP’li isimler olduğuna dikkat çekti.

Karabat, “Kanal İstanbul Projesiyle milyarlarca dolarlık rant elde etmeyi planlayan AKP, aynı zamanda seçimlerde kaybettiği İstanbul’a paralel bir kent yaratma çabasındadır. OSB gibi projeler de bunun açık göstergesidir” dedi.

Sözcü’den Zekeriya Albayrak’ın haberine göre, AK Parti’nin Kanal İstanbul konusunda ‘organize biçimde’ hareket ettiğini belirten Karabat, Arnavutköy Yassıören’de 500 bin metrekarelik OSB yapılacağını belirtti.