“Rant hırsı ile Harran Ovası betonlaştı”

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 30, 2023 / 08:51

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirmesinde iktidarın rant hırsının Türkiye’nin en büyük kalkınma projesi olan GAP kapsamındaki Harran Ovası’nı betonlaştırdığını söyledi. Toprak, seçmene çağrı yaptı:

“GIDA GÜVENLİĞİ YOK EDİLİYOR”
“İktidarın inşaat ve rant hırsıyla Türkiye’nin en büyük entegre kalkınma projesi Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki Harran Ovası betonlaştı. Edirne, Amasya, Adana, Balıkesir vb. pek çok ilde üreticiler, besiciler meraların, otlakların, verimli tarım arazilerinin yapılaşmaya, imara açılmasına direnirken GAP’ın omurgası Harran Ovası’nın betona boğulması ülkenin gıda güvenliğinin ve üretiminin yok edilmesidir.

20 yıldır üretime, üreticiye, besiciye destek verilmediği gibi, üretmek isteyenin de tarlası, merası, yaylası beton uğruna elinden alınıyor. Üretici, çiftçi tarımın, gıda üretiminin en az savunma sanayii kadar stratejik bir sektör olduğunu kavrayamayan, beton ve ranttan başka gözü bir şey görmeyen bu iktidara cevabını sandıkta oylarıyla verecektir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top