RANT PROJESİ HURDA FİYATINA YIKILACAK

RANT PROJESİ HURDA FİYATINA YIKILACAK
İmara aykırı yapıldığı için Danıştay’ın yıkım kararı verdiği TOGO kulelerinin yıkım süreci başladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı, TOGO kulelerinin geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıktırılması...

İmara aykırı yapıldığı için Danıştay’ın yıkım kararı verdiği TOGO kulelerinin yıkım süreci başladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı, TOGO kulelerinin geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıktırılması için ihale açtı. Önümüzdeki 1 Eylül’de kapalı teklif yöntemiyle yapılacak ihaleyi kazanan firma enkazdan çıkacak hurda demir ve diğer malzemeler karşılığında gökdelenleri yıkacak. ABB yıkım karşılığında herhangi bir bedel ödemeyecek. ABB, yıkım işinin tahmini olarak 25 milyon 913 bin 417 liraya mal olacağını hesapladı.

8 AY SÜRECEK
ABB’nin yayımladığı ihale ilanına göre, TOGO kulelerinin yıkımı sırasında patlayıcı madde kullanılamayacak. İşi alan firma 55 bin 444 metreküp demirli ve demirsiz her türlü betonun tamamını yıkacak. Yıkımda ortalama 80 ton kaldırma kapasiteli 2 vincin 180’er saat çalışacağı hesaplanırken yıkımın 240 günde (8 ay) tamamlanması istendi.

YIKIM ŞENLİĞİ DÜZENLEYECEĞİZ
TOGO marka ayakkabı fabrikasının yerine yaptırılan ve Başkent Ankara’nın en değerli arsalarının bulunduğu lokasyonda yer alan TOGO kuleleri Ankara Ticaret Odası eski Başkanı ve CHP eski Milletvekili Sinan Aygün ile iş insanı Mehmet Akgül tarafından inşa edildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, TOGO ikiz kulelerine 20 bin metrekarelik inşaat izni verilmesine karşın 2016 yılında örtük emsalle bu miktarın 120 bin metrekareye çıkarıldığını, kaçak bölümün yıkılması için dava açtıklarını söyledi. Tezcan, mahkemeye yaptığı başvurunun ardından, “Haksız kazancın hesabını verecekler, biz de yıkım şenliği düzenleyeceğiz” demişti.

BU HARAMI YIKACAĞIZ
Mansur Yavaş da geçen yıl Nisan ayında katıldığı bir televizyon programında “TOGO kuleleri Ankara’nın ciğerine saplanmış hançerdir. Bu haramı yıkacağız. Bu rantlar bitti, bizim belediyeden hiçbir şey geçmez, herkes hakkına razı olacak” demişti.