RANTIN VE YIKIMIN FOTOĞRAFI

RANTIN VE YIKIMIN FOTOĞRAFI
Kahramanmaraş depremlerinin ardından dikkatler yıkılan binalarda sorumluluğu olan müteahhitlerde toplandı. Gaziantep Nurdağı Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi, aynı zamanda belediye imar komisyonunda bulunan ve CCK İnşaat’ın...

Kahramanmaraş depremlerinin ardından dikkatler yıkılan binalarda sorumluluğu olan müteahhitlerde toplandı. Gaziantep Nurdağı Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi, aynı zamanda belediye imar komisyonunda bulunan ve CCK İnşaat’ın sahibi Yunus Kaya da bunlardan biri. Nurdağı’nda yaptığı 5 bina yıkılan ve çok sayıda insanın ölümüne sebep olan Kaya, önceki akşam yurt dışına kaçma hazırlığı yaparken Mersin’de yakalandı.
BELEDİYE BAŞKANI’NIN KARDEŞİYLE ORTAK İNŞAAT
Yunus Kaya’nın kaçak durumda olması üzerine MHP’li Sermet Atay ve AKP’li Şamir Tayyar sosyal medya üzerinden birbirlerine karşı ağır ifade ve ithamlarda bulundu. Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşi Osman Kavak’ın sahibi olduğu Kavak İnşaat ile CCK İnşaat’ın ortak iş yaptıkları da ortaya çıkmıştı. Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Yunus Kaya’nın Nurdağı Belediyesi’ndeki ilişkilerini KRT TV ve Bidebunuizle/YouTube ortak yayınında anlattı. Kalkan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:


DOLARLI DOĞUM GÜNÜ PASTASI
“Bu beyefendinin doğum gününe Nurdağı Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, üzerinde dolarların, tesbihlerin olduğu bir pasta yaparak beyefendinin evinde kutlama yaptılar. Bunların belediye içinde yakın ilişki içinde olduğunu bilmeyen yok. O zaman Yunus Kaya’yla ilgili kimse çıkıp da bu şekilde çatır çatır konuşamadı. Niye? O gün özellikle Cumhur İttifakı birbirine düşmek istemedi. Depremden önce boy boy resimleri olanlar, ihalelerde referans olduğu söylenenler, meclis üyeliği yazımında referans olduğu söylenenler, bugün Yunus Kaya’yı eleştiriyorlar. Özellikle MHP’li Ali Muhittin Taşdoğan’ı söylüyorlar referans olarak.


7 YILDA YAKLAŞIK 170 İHALE
Yunus Kaya’nın ilk ihaleleri 2011’de başlıyor. 2011’den 2019’a kadar 15-16 milyon civarında ihale alıyor. Yaklaşık 170 ihalesi var. 2019’da belediye meclis üyesi seçildikten sonra 41 milyon liraya yakın ihale almış. İl Sağlık Müdürlüğü’nün birçok ihalesini almış, Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birçok taşıma ihalesini almış.
Meclis üyesi olmadan önce bir ihalede 14 kişi ihaleye katılmış, tek geçerli teklif Yunus Kaya’nın, 13’ü elenmiş. İl Sağlık Müdürlüğü’nün son yapılan ihalesinde 8 kişi katılmış, 2 tanesi kalmış sadece, yine Yunus Kaya kazanmış.
KİMSE RAHATSIZ DEĞİLDİ
Bugüne kadar Yunus Kaya’dan kimse rahatsız değildi. Kafasına göre müteahhitlik yaptı, petrolcülük yaptı, sürücü kursu faaliyetlerinde bulundu ama depremden sonra herkes ateş püskürmeye başladı. Samimi olduklarını şöyle anlardık, felaket yaşanmadan önce biri çıkıp deseydi ki ‘Yunus Kaya kimdir, nasıl bir anda bu kadar zengin olabildi?’