Rasim Öztekin’i kaybettik

Rasim Öztekin’i kaybettik
TİYATRO ve sinema dünyasının usta oyuncu Rasim Öztekin (62), geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Türk tiyatro dünyasında önemli yeri olan Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu da taşıyan sanatçı,...

TİYATRO ve sinema dünyasının usta oyuncu Rasim Öztekin (62), geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Türk tiyatro dünyasında önemli yeri olan Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu da taşıyan sanatçı, G.O.RA filmindeki Bob Marley Faruk rolüyle de büyük beğeni toplamıştı.
Önceki gün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürülmüştü.
KAVUĞU FERHAN
ŞENSOY’DAN ALDI
Ölümünün ardından çok sayıda ünlü isimle birlikte binlerce kişi, sanatçının kaybından duyduğu üzüntüye ilişkin sosyal medyadan mesaj yayınladı.
Çok sayıda tiyatro oyunu, film ve dizide rol alan Rasim Öztekin, İstanbul’daki Galatasaray Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Tiyatroya profesyonel olarak Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda başladı. 2016 yılında Kel Hasan Efendi’nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu Şevket Çoruh’a devretti.