‘Referans’ düzeni değişmeli, yeter artık

‘Referans’ düzeni değişmeli, yeter artık
İstanbul Üniversitesi Ceza Hukuku profesörü Adem Sözüer, kamuya işe alımlarda eleştirilerin odağında olan mülakat sisteminin elediği başarılı bir öğrencisinin durumunu paylaştı.Sözüer sosyal medya paylaşımında ismini...

İstanbul Üniversitesi Ceza Hukuku profesörü Adem Sözüer, kamuya işe alımlarda eleştirilerin odağında olan mülakat sisteminin elediği başarılı bir öğrencisinin durumunu paylaştı.

Sözüer sosyal medya paylaşımında ismini vermediği öğrencisinin fakülteyi yüksek notla bitirdiğini söyledi. Sözüer, öğrencisinin hakim olmak istediğini, 21 bin 470 kişinin katıldığı yazılı sınavda ilk yüze girdiğini belirtti. Sözüer öğrencisinin “yeterli ‘referansı’ olmadığı için” mülakatta başarısız sayıldığını ve elendiğini söyledi. Sözüer, “Büyük üzüntü. Travma. Her sınav sonrası yaşanmakta. Yıllardır çağrımız: Bu referans düzeni değişmeli” düşüncesini paylaştı.

2019 KPSS sınavında Coğraya alanında Türkiye birincisi olan Alparslan Uysal, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için girdiği mülakattan 55 alarak elenmişti. 2018 yılında da Deniz Eren Demir adlı öğretmen adayı, fizik alanında 88.295 puanla Türkiye 1’incisi oldu. Demir, mesleğini yapmak için sözleşmeli öğretmenlik sınavına girdi. Ancak, mülakatta 54 puan verilerek elenmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın sınavında birinci olan Meryem Yüksek de, geçtiğimiz haziran’da mülakatta elenmişti. İçişleri Bakanlığı’nın personel alımı için açtığı kadroya başvuruda bulunan Meryem Yüksek, KPSS Türkiye 20’incsi olarak birinci sıradan katıldığı mülakatı aldığı puanla 16’ıncı sıraya düşmüştü.